Foto: AFI
Labvēlīgi sakrītot apstākļiem, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) 10.Saeimas vēlēšanās varētu iegūt 20% vēlētāju balsu, šodien ZZS ietilpstošās Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā pieļāva partijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Socioloģiskās aptaujas rādot, ka par ZZS nākamajās Saeimas vēlēšanās gatavojas balsot 8,7% līdz 9% vēlētāju, bet vēl 40% ZZS esot "otrā izvēle".

Nākamajā Saeimā, pēc Brigmaņa domām, būs tikai trīs līdz četras partijas vai to apvienības.

LZS guva vislabākos panākumus aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās, kurās ar atsevišķu kandidātu sarakstu vai kopā ar Zaļo un zemnieku savienību startēja vairāk nekā 90 pašvaldībās, iegūstot 397 mandātus. "Norietošās saules oranžo krāsu nomainīja mūsējā zaļā," kongresā teica Brigmanis.

Par LZS neveiksmi Brigmanis atzina slikto startu Rīgas domes un Eiropas parlamenta vēlēšanās, kurās ZZS nepārvarēja 5% barjeru.

Pēc Brigmaņa teiktā, LZS vēlētājs ir vidusmēra latvietis, lauku un mazpilsētu iedzīvotājs, kurš vēlas, lai LZS aizsargā viņu pret bezdarbu, sociālo spriedzi. LZS elektorāts esot arī mazie un vidējie uzņēmēji, kuru problēmu risināšanai LZS sola pievērsties.

LZS rindās patlaban ir vairāk nekā 1700 biedru, kuri darbojas 40 nodaļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!