Foto: LETA

Tēma par zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) vakariņām un medību braucienu Lietuvā ir slēgta, un jautājums, kurš sedzis izmaksas, ministram kā ciemiņam nav jāskaidro, uzskata Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS valde šodien uzklausīja Dūklava sniegto informāciju par minēto pasākumu, un Brigmanis pēc valdes sēdes sacīja, ka uzskata šo tēmu par slēgtu un politiķim nav nekādu pretenziju par ministra rīcību, uzturoties Lietuvā. Brigmanis nedomā, ka Dūklavs būtu tāda persona, kas, aizbraucot uz kaimiņvalsti, pats saaicinātu viesus un organizētu medības.

ZZS līderis norādīja, ka pasākuma izmaksas jāsedz pusei, kura ir uzaicinājusi uz pasākumu. Komentējot to, ka publiski nav zināms, kurš ir sedzis vakariņu un medību brauciena izdevumus, Brigmanis uzsvēra, ka Dūklavam tas nav jāskaidro, un piebilda - ja kāds viesotos vai viesojas pie viņa, tad ciemiņiem nebūtu vajadzības jautāt par izdevumu segšanu.

Visa minētā situācija notiek Lietuvas parlamenta priekšvēlēšanu gaisotnē, piebilda ZZS frakcijas priekšsēdētājs.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka Dūklavs saistībā ar piedalīšanos vakariņās un medību braucienā Lietuvā ir rīkojies atbilstoši.

Vaicāts, vai pēc Dūklava skaidrojuma uzklausīšanas šodien ZZS valdes sēdē viņš uzskata, ka ministrs ir rīkojies atbilstoši, Kučinskis atbildēja apstiprinoši. "Domāju, ka jā, pilnībā," sacīja valdības vadītājs. Ministru prezidents uzsvēra, ka viņam nav ne mazākā pamata neuzticēties ministra sniegtajam skaidrojumam un teikt, ka viņš kaut ko būtu pārkāpis.

Lietuvas lauksaimniecības ministre Virginija Baltraitiene pirmdien atvainojās Latvijas zemkopības ministram Jānim Dūklavam par situāciju, kas izveidojusies pēc vakariņām un medībām Lietuvā. Viņa par skandāla rašanos vainoja "paranoiskās bailes" Lietuvā. "Vispirms es vēlos atvainoties Latvijas zemkopības ministram Jānim Dūklavam par to, ka Lietuvā esošo paranoisko baiļu, pokemonu meklējumu, visu iespējamo interpretāciju dēļ nepatikšanas radās arī manam kolēģim Jānim," Baltraitiene teica preses konferencē Viļņā.

Pats Dūklavs pieļauj, ka varētu būt neprecīzi izteicies attiecībā uz dalību medībās Lietuvā, jo, lai gan nav šāvis, viņš tomēr ir iekļauts medību listē. Viņš skaidroja, ka neatkarīgi no tā, vai persona šauj vai nešauj un vai tai ir vai nav līdzi ierocis, ja cilvēks ir ierakstīts medību listē, tas nozīmē, ka viņš ir medībās. Dūklavs uzsvēra, ka viņam nebija līdzi ieroča, tāpēc medību laikā nav šāvis. "Varbūt es neprecīzi izteicos," savus iepriekš paustos izteikumus komentēja Dūklavs, norādot, ka tagad šo jautājumu ir noskaidrojis. Vaicāts, vai iepriekš teicis, ka nebijis medībās, jo neesot šāvis, ministrs atbildēja apstiprinoši.

Savukārt jautājumi saistībā ar vakariņu un medību brauciena izdevumu segšanu ir jāuzdod Lietuvas pusei, norādīja Dūklavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!