Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) būtu gatava sadarboties ar Zatlera reformu partiju pametušo "Olšteina grupu" un nodrošināt viņiem "daudz lielākas politiskās izaugsmes iespējas, nekā viņiem ir patlaban", apgalvo Saeimas ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

"Mēs viņus vērtējam kā jaunus, enerģiskus cilvēkus. Viņi vēl ātrāk nekā mēs pārējie atšifrēja Valda Zatlera tukšos solījumus un saprata, ka tur nekas nesanāks. Mēs, domāju, arī "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, varam "Olšteina grupai" piedāvāt daudz vairāk," izteicās Brigmanis.

Ja "olšteinieši" grib iekļūt arī 12.Saeimā, pēc Brigmaņa domām, viņiem jāparāda sevi vadošos amatos, bet parlamentārais sekretārs Satiksmes ministrijā neesot tas amats, kurā Klāvs Olšteins varot apliecināt savu profesionālo un politisko varēšanu. Lai vēlētāji par viņu balsotu, Olšteinam jābūt ministram vai kādas nopietnas komisijas vadītājam Saeimā, uzskata Brigmanis.

Pašreizējo koalīciju, kurai ir 56 balsis parlamentā, var sagraut tikai no iekšienes, uzskata ZZS frakcijas priekšsēdētājs. Nervozitāte koalīcijā var rasties tikai tad, kad kāds jutīs, ka šajā koalīcijā pazaudē savu identitāti, un centīsies pastiprināt savu lomu. Daudz ko izšķiršot tas, vai tā dēvētā "Olšteina grupa", kas ir koalīcijā, samierināsies ar lomu, kas tai patlaban ierādīta, vai vēlēsies lielāku ietekmi.

"Viņi ir jauni cilvēki, kuriem jādomā par nākotni, par to, ko viņi darīs pēc 11.Saeimas beigām. Viņi nevar mūžīgi palikt deputātu grupa - jādibina sava partija vai jāpievienojas kādai no esošajām partijām," sacīja politiķis.

Kā ziņots, vēl pirms 11.Saeimas sanākšanas uz pirmo sēdi no Zatlera reformu partijas atšķēlās seši deputāti Klāva Olšteina vadībā, kuri parlamentā darbojas kā neatkarīgo deputātu grupa. "Olšteina grupā" ietilpst arī deputāti Jānis Junkurs, Gunārs Rusiņš, Elīna Siliņa, Jānis Upenieks un Viktors Valainis. "Olšteina grupa" ir pievienojusies valdošajai koalīcijai, nodrošinot tai kopumā 56 balsis parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!