Foto: stock.xchng

Britu nedēļā no 3. līdz 9. novembrim Rīgā viesosies dažādu jomu profesionāļi no Lielbritānijas, kas diskusijās un meistarklasēs dalīsies savā biznesa, kā arī radošās un pētnieciskās darbības pieredzē, portālu "Delfi" informē Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā Izpilddirektore Ivi Anna Buce.

Britu nedēļas atklāšanas dienā, 3. novembrī notiks aktuāla diskusija "Uzņēmēja izaicinājums: Kā veidot zīmolus digitālā pasaulē?", kurā piedalīsies Lielbritānijā panākumus guvuši uzņēmēji - Nils Everits, kurš darbojies vairāku starptautisku uzņēmumu valdēs, un zīmolu eksperts ar ilggadēju pieredzi reklāmas industrijā Eds Vills.

Savukārt 5. novembrī RISEBA Arhitektūras un mediju centrā lekciju un meistarklasi kino un TV nozares profesionāļiem un interesentiem vadīs britu dokumentālā kino režisors un producents ar pieredzi BBC un Discovery kanālos, Emmy balvas laureāts, ASV Kinoakadēmijas balvas nominants Martins Herings.   

Viens no viņa pēdējiem darbiem producenta statusā bija filma par protesta grupu "Pussy Riot" Krievijā "Pussy Riot – A Punk Prayer", kas 2013. gadā piedzīvoja pirmizrādi "Sundance" filmu festivālā. Turpat augstskolā būs iespējams noskatīties arī Britu filmu un TV akadēmijas (BAFTA) balvai nominētās 2013. un 2014. gada īsfilmas, kā arī iegriezties "Globusa" grāmatu tirgū, kur varēs iegādāties gan angļu valodas mācību grāmatas, gan daiļliteratūru.

Britu nedēļas noslēgumā piektdien 7. novembrī pirmo reizi Rīgā notiks Lielbritānijas vairākus gadsimtus ilgai tradīcijai veltīts izklaidējošais pasākums "Guy Fawkes vakars" (Guy Fawkes night), pazīstams arī kā Ugunskura nakts (Bonfire Night). Guy Fawkes 1605. gadā mēģināja uzspridzināt Lielbritānijas Parlamenta ēku Londonā, bet terora akts neizdevās un viņam tika izpildīts nāves sods. Kopš tā laika katru gadu Lielbritānijā ar uguņošanu un Guy Fawkes lelles dedzināšanu uz sārta tiek atzīmēta viņa plāna izgāšanās.

Britu nedēļas "Guy Fawkes vakars" ir tradicionāls britu pasākums, kurā būs iespēja noklausīties stāstu par "Guy Fawkes", piedalīties "Guy" lelles sadedzinšanā milzīgā ugunskurā, vērot uguņošanu un baudīt tradicionālu britu ēdienu un sildošus dzērienus. Paredzētas arī izklaides bērniem.

Visas Britu nedēļas garumā daudzos Rīgas restorānos tiks piedāvāta speciāla Britu nedēļas ēdienkarte, lai dotu iespēju iepazīt daudzveidīgo britu virtuvi. Savukārt sestdien Berga bazāra "Vēsajā britu tirdziņā" varēs nogaršot tradicionālas britu uzkodas, bet restorāns "Viesistaba" piedāvās britu kulinārās klasikas meistarklasi.

Britu nedēļu Rīgā organizē Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (BritCham) sadarbībā ar tās biedriem, Lielbritānijas vēstniecību un Lielbritānijas vēstniecības Tirdzniecības un Investīciju nodaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!