Postošais ugunsgrēks Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā radījis aptuveni 219 700 latu lielus materiālos zaudējumus. Šajos zaudējumos nav ierēķināti zudušie eksponāti un iekārtas nodegušajās ēkās.
Šie skaitļi nav pilnīgi precīzi, taču pašreiz tos noteikt ir sarežģītāk, jo brīvdabas muzeja vadība nav ņēmusi vērā inspekcijas aicinājumu nenojaukt pussadegušās ēkas un tās ir novākusi. Speciālisti nevarot novērtēt precīzi nodarīto postu, jo nav iespējams ēkas izpētīt.

Inspekcija nav apmierināta ar muzeja vadības rīcību, par ko arī informējusi Kultūras ministriju, kur piektdien atkārtoti tiksies speciālisti, lai veiktu sīkākus aprēķinus un arī lemtu par steidzamākajiem darbiem.

Kultūras ministrija tuvāko dienu laikā sagatavos steidzamāko darbu sarakstu un arī nepieciešamos līdzekļus to veikšanai. Ministrijas speciālisti uzskata, ka valdībai būtu jālūdz papildu līdzekļi brīvdabas muzeja apsardzes palielināšanai un arī ugunsdzēsēju noteiktajiem nepieciešamajiem nosacījumiem - jāizrok dambis līdz ezeram, lai varētu piekļūt līdz ūdenim, sacīja Kultūras ministrijas preses sekretāre Jana Veinberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!