Foto: F64
Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja (LEBM) direktora vietu atkal vadīs iepriekšējā muzeja direktore Ilze Millersone.

Kā pastāstīja Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra vietnieks administratīvajos un investīciju jautājumos Sandis Voldiņš, viņa amatā atgriezusies ar tiesas lēmumu. Millersone bija vērsusies tiesā, jo ar viņu netika pagarināts līgums, kura termiņš bija beidzies, un tiesa pirmajā instancē šo prasību apmierināja.

Millersone pastāstīja, ka jau gadu muzejā strādāja kā ministrijas tiešās pārvaldības iestādē. Viņa uzskata, ka darba līgums tādējādi ir bijis beztermiņa.

Millersone uzskata, ka KM bijis nekorekti rīkot atklātu konkursu uz LEBM vietu, kamēr notiek tiesvedība. "Šādi ir "izčakarēti" divi cilvēki - es un konkursā uzvarējusī Una Sedleniece -, jo ministrija nevar ignorēt tiesas spriedumu, kā arī tai nācies uzteikt darbu Sedleniecei," pastāstīja Millersone. Viņa norādīja, ka veselu mēnesi muzejam esot bijušas divas direktores.

KM pārstāvis pastāstīja, ka pat, ja likums nenosaka, ka tas būtu jādara, ministrija pēc iespējas mēģina izsludināt konkursus uz amatiem. "Ja var izsludināt konkursu, tad KM cenšas to darīt," teica Voldiņš, norādot, ka tas tiek darīts, tiecoties uz labas pārvaldības principiem.

KM uzskata, ka šajā gadījumā bijusi tiesīga izsludināt konkursu uz LEBM direktora vietu, jo līgums ar Millersoni tika noslēgts uz pieciem gadiem. Viņa tikusi aicināta pieteikties konkursā, bet to nav darījusi. KM pārsūdzēs spriedumu, ar kuru Millersone atjaunota amatā.

Una Sedleniece, kura muzeju vadīja no 10.maija, darbu muzejā neturpinās.

Jau ziņots, ka februārī KM izsludināja atklātu konkursu uz LEBM vadītāja vietu, jo 3.februārī beidzās darba līgums ar iepriekšējo muzeja direktori Millersoni. Konkursā uzvarēja viņas vietniece Sedleniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!