Foto: DELFI

Aizvadītajās brīvdienās noslīkuši vairāki cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sniegtā informācija.

Sestdien pulksten 14.26 tika saņemts izsaukums uz Lielupi Jūrmalā, kur tika ziņots par to, ka pirms vairāk nekā stundas peldēties bija devies cilvēks, bet no ūdens nebija iznācis.

Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu pārbaudīja ūdens akvatoriju un tikmēr arī vietējais iedzīvotājs pārmeklēja apmēram 20 metrus no upes krasta. Noslīkušais cilvēks tika atrasts.

Pulksten 17.50 VUGD steidzās uz peldvietu Jēkabpilī, kur Daugavā slīka cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji izmantoja glābšanas dēli, lai nokļūtu līdz vietai, kur pēdējo reizi bija redzēts cilvēks – glābēji noslīkušo cilvēku atrada, nogādāja krastā, kur Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja viņa nāvi.

Pulksten 19.45 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Babītes novada Salas pagastu, kur ūdens karjerā bija peldējies cilvēks, bet vairs nebija redzams. Pārmeklējot ūdenstilpi, ūdenslīdēji trīs metrus no krasta četru metru dziļumā atrada noslīkušo cilvēku.

Savukārt naktī pulksten 2.30 tika saņemts izsaukums par to, ka cilvēks bija makšķerējis Lielupē Jūrmalā un iekritis ūdenī. Ūdenslīdējiem pārmeklējot norādīto vietu, trīs metru dziļumā noslīkušais cilvēks tika atrasts.

Svētdien pulksten 14.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aizkraukles novada Aizkraukles pagastu, kur tika ziņots, ka peldēt devies cilvēks, bet nav atgriezies. Ar laivu pārmeklējot vietu, kur cilvēks bija devies peldēt, glābēji noslīkušo cilvēku atrada, nogādāja krastā, kur NMPD mediķi konstatēja viņa nāvi.

Pulksten 15.06 saņemts izsaukums uz Ērgļu novada Ērgļu pagastu, kur peldēt bija devies cilvēks un pazudis zem ūdens. Pēc aculiecinieku teiktā zem ūdens viņš atradās jau piecas minūtes. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji apsekoja ūdenstilpi un atrada noslīkušo cilvēku. NMPD mediķi konstatēja viņa nāvi.

VUGD informē, ka sestdien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā no ūdens izcēla divus noslīkušus cilvēkus, kurus nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka noslīkušo cilvēku skaits ir tieši atkarīgs no laika apstākļiem – jo karstākas un saulainākas dienas, jo vairāk cilvēku neapdomīgi dodas peldēties, un tam ir traģiskas sekas.

Šogad četros siltajos mēnešos no ūdenstilpnēm izcelti 65 noslīkuši cilvēki, atzīmē VUGD.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirst par drošību – nepeldēties alkohola reibumā un nerīkoties pārdroši, piemēram, nelekt ūdenī nepārbaudītās vietās un necensties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!