Foto: LETA

Brīvības ielas braucamā daļa tiks pabeigta līdz 31. augustam, savukārt ietvju remontdarbi šajā ielā noslēgsies laika posmā no 5. līdz 8. septembrim, otrdien, apskatot remontdarbu vietas, paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Brīvības ielas braucamā daļa visa būs pabeigta līdz 31. augustam, tas ir viens. Lāčplēša iela līdz attiecīgi Čaka ielai ir plānots, ka 1., 2. septembris, tas ir vēlākais, bet no Čaka ielas līdz Valdemāra ielai, tur tomēr ar komunikācijām strādās arī visu septembri. Barona ielā ietves tiks pabeigtas līdz septembra beigām," pauda Ušakovs. Tiesa gan kvartālam no Dzirnavu līdz Lāčplēša ielai vajadzēšot ''vēl dažas dienas''.

Runājot par ietvju remontdarbiem, Rīgas mērs pastāstīja, ka būvniekiem uzdots kvartālos, kuros atrodas skolas, tās pabeigt līdz 1. septembrim.

Tāpat Ušakovs atgādināja, ka posmā no Lāčplēša ielas līdz Gaisa tiltam tiek mainītas komunikācijas. Arī šos darbus plānots pabeigt līdz jaunajam mācību gadam, tiesa gan, jauns asfalta segums tiks ieklāts nākamsezon.

Savukārt remontdarbi Juglas ielā ir pabeigti.

Šovasar Rīgā notiek vērienīgi ielu remontdarbi 10 kilometru kopgarumā, un, kā uzsvēra domes priekšsēdētājs, līdz šim pilsētā tik liela apjoma remontdarbi iepriekš nav realizēti. Vienlaikus, gan viņš norādīja, ka tiks meklētas iespējas, lai nākamgad apjomu palielinātu vēl par vairākiem kilometriem. "Desmit kilometri vienas sezonas ietvaros pēc būtības ir minimums, ja mēs gribētu kaut kādā saprotamā nākotnē redzēt, ka centra ielas ir savestas kārtībā. Tas nozīmē, ka nākamajā gadā apjomi būs vismaz tie paši desmit kilometri. Mēs meklēsim iespējas palielināt vismaz par dažiem kilometriem," pauda Ušakovs.

Kā vēstīts, ka Ušakovs iepriekš atzina, ka visus šobrīd Brīvības, Lāčplēša un Krišjāņa Barona ielā notiekošos remontdarbus neizdosies pabeigt plānotajos termiņos. Viņš norādīja uz Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) neizdarību, kura dēļ dažviet darbi sākti vēlāk nekā plānots. Iekavēto remontdarbu dēļ no RDSD vadītāja amata tika atstādināts Vitālijs Reinbahs. "Daudzās situācijās esam spiesti risināt problēmas, kas pēc būtības ir varoņdarbs, līdz ar to pieņemts lēmums par [Satiksmes departamenta vadītāja Reinbaha atstādināšanu no amata," toreiz medijiem klāstīja Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!