Foto: Publicitātes attēli
Naktī uz 1.novembri no prāmja "Isabelle", kas devās no Stokholmas uz Rīgu, Latvijas un Igaunijas bruņoto spēku sadarbībā tika evakuēta sieviete, kurai bija sākušās dzemdības, informē Latvijas Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests.

Krasta apsardzes dienests informē, ka sieviete piedzemdējusi meitiņu uz helikoptera borta, kas bija ceļā no prāmja "Isabelle" uz Tallinas slimnīcu. Māte un meita jūtas labi un atrodas Tallinas slimnīcā.

Plkst. 1:41 naktī Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju no Zviedrijas meklēšanas glābšanas un koordinācijas centra (MRCC Gēteborga), ka uz pasažieru prāmja "Isabelle", kas devās no Stokholmas uz Rīgu, sievietei ir sākušās dzemdības.

MRCC Rīga nekavējoties izsludināju trauksmi Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteram, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, krasta apsardzes kuģim KA-14 "Astra" un Igaunijas apvienotajam glābšanas centram (JRCC Tallina).

Biezās miglas dēļ Latvijas helikoptera droša pacelšanās un nolaišanās nebija iespējama. Ņemot vērā sievietes stāvokli, tika pieņemts lēmums veikt sievietes evakuāciju ar Igaunijas helikopteru. Krasta apsardzes kuģis KA-14 "Astra" un mediķi veica atbalsta funkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!