Foto: LETA

Kompānijas “Optibet” bukmeikeri ir skeptiski par Tatjanas Ždanokas un Alfrēda Rubika iekļūšanu Eiropas Parlamentā (EP). Viņu iespējas pārvarēt 5% robežu ir 42%, portālu “Delfi” informēja kompānijā.

"Optibet" uzvaru vēlēšanās prognozē partijai "Saskaņa" uzvaru. Viņu vērtējumā gan iespēja, ka "Saskaņa" iegūs vismaz 25% vēlētāju atbalstu, ir 45%.

Veiksmīgi startu vēlēšanās var sagaidīt arī no "Vienotības", jo tai ir visai lielas iespējas - 50%, ka tā iegūs aptuveni 20% vēlētāju atbalstu. Nedaudz sliktāk varētu klāties "Visu Latvijai! - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"", kura, visticamāk, varētu saņemt 10% balsu.

„Interesanti būs pavērot, kā veiksies partijām ZZS, "Latvijas attīstībai" un "Alternative". ZZS savu priekšvēlēšanu kampaņu ir ļoti izteikti balstījusi uz iepriekš plašākai sabiedrībai nezināmo Ivetu Griguli, bet "Alternative" aktīvi kampaņo Latgalē. Savukārt  "Latvijas attīstībai" ir visai aktīva kampaņa visā Latvijā, taču pēdējie reitingi neuzrāda strauju popularitātes pieaugumu," saka "Optibet" pārstāve Madara Zute.

"Optibet" skatījumā, partijām "Latvijas attīstībai" un "Alternative", visticamāk, neizdosies pārvarēt 5% barjeru - iespēja, ka tas izdosies, ir 15 %. Taču ir vismaz 50% iespējamība, ka ZZS varētu iegūt 8,5 % vēlētāju atbalstu.

Pēc pašreizējām "Optibet" ekspertu prognozēm EP varētu iekļūt pārstāvji no partijām "Saskaņa", "Vienotība", ZZS un "Visu Latvijai! - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!