Foto: stock.xchng
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) nosūtījusi uzaicinājumu Izglītības kvalitātes valsts dienestam sagatavot projekta iesniegumu Eiropas Sociālā fonda finansējuma saņemšanai vairāk nekā 31 miljona eiro apjomā, lai samazinātu priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu jauniešu vidū, informēja CFLA pārstāvji.

Izglītojamajiem varēs kompensēt sabiedriskā transporta pakalpojuma izdevumus vai speciālo transportu personām ar invaliditāti, nodrošināt naktsmītni dienesta viesnīcā vai internātā un ēdināšanu, kā arī individuālos mācību līdzekļus. Trūcīgiem jauniešiem paredzēts nodrošināt arī apģērbu, apavus un higiēnas preces. Lai mazinātu priekšlaicīgu mācību pārtraukšanas risku, izglītojamo atbalstam varēs piesaistīt nepieciešamos speciālistus – pedagogus, psihologus, sociālos pedagogus, logopēdus u.c.

Savukārt, lai ieviestu priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas prevencijas sistēmu, sākotnēji tiks izstrādātas vadlīnijas pašvaldībām un izglītības iestādēm koordinētai šīs problēmas mazināšanai.

Tāpat paredzēts izveidot datu operatīvās uzskaites sistēmu, sagatavot metodiskos materiālus pedagogiem un pašvaldību jaunatnes lietu speciālistiem, izveidot interaktīvu rīku izglītības iestādēm priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas risku novērtēšanai un vadīšanai.

Pasākumu mērķa grupa ir vispārējās izglītības iestāžu izglītojamie no 5. klases līdz 12. klasei, kā arī to profesionālās izglītības iestāžu un vispārējās izglītības iestāžu izglītojamie no 1. kursa līdz 4. kursam, kuras īsteno profesionālās izglītības programmas.

Projekta iesniegumā kopējais finansējums aktivitāšu īstenošanai var būt paredzēts līdz 36 776 965 eiro apmērā, tai skaitā ESF finansējums – līdz 31 260 420 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums – 5 516 545 eiro.

Ierobežotajā projektu iesniegumu atlasē, kas ilgs līdz 31. oktobrim, projekta iesniedzējs ir IKVD, bet atbildīgās iestādes funkcijas pilda Izglītības un zinātnes ministrija.

Paredzēts, ka projektā plānoto pasākumu īstenošanā IKVD sadarbosies ar pašvaldībām un ar valsts profesionālās izglītības iestādēm, primāri projektā iesaistot profesionālās izglītības kompetences centrus.

Informācija par CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!