Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā piektdien būs pieejams pilns tiesas spriedums lietā par publicista Lato Lapsas nepakļaušanos Drošības policijai (DP), pastāstīja tiesas pārstāve Dace Priede.

Lieta skatīta slēgtā sēdē pamatojoties uz Administratīvo pārkāpumu kodeksa panta, kas nosaka, ka tiesa nosaka slēgtu tiesas sēdi, ja tas nepieciešams valsts noslēpuma, adopcijas noslēpuma un ierobežotas pieejamības informācijas aizsardzībai, kā arī lietās, kurās pie atbildības sauktā persona vai cietušais ir nepilngadīgais.

Priede, ņemot vērā to, ka lieta tika iztiesāta slēgtā tiesas sēdē - neizpauda tajā veiktās procesuālās darbības, un piebilda, ka pilns tiesas spriedums lietā būs pieejams 31.jūlijā.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien turpinās administratīvās pārkāpuma lietas par Lapsas nepakļaušanos DP izskatīšanu.

Tiesas sēdē iepriekš Lapsa tiesai izteica lūgumu par vairāku liecinieku uzaicināšanu. Viņš skaidroja, ka uz 23.jūlija tiesas sēdi tiesa liecinieka statusā aicinās trīs DP darbiniekus.

Iepriekš Lapsa arī skaidroja, ka administratīvā pārkāpuma protokolā norādīts, ka viņš ļaunprātīgi nepakļāvās policijas darbinieku prasībām, kad tā pildīja dienesta pienākumus, ignorēja policijas darbinieku rīkojumu - pārtraukt slēpta audioieraksta veikšanu DP telpās.

Lapsa piebilda, ka viņš tam nepiekrīt, jo nav veicis prettiesiskas darbības. Viņš uzskata, ka pretlikumīga šajā gadījumā bija DP darbinieka rīcība. Uz DP Lapsa bija devies, lai nodotu iesniegumu DP priekšniekam Normundam Mežvietam. Viņš uzskata, ka policija veikusi viņa pamattiesību aizskārumu, kavējot veikt filmēšanu sabiedriskā vietā Rīgā, Ērgļu ielā.

DP informēja, ka Lapsa šā gada 29.aprīlī aizturēts, jo "viņš nepakļāvās likumīgām DP amatpersonu prasībām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!