Foto: Publicitātes foto

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) slēdzis Andrejsalas naktsklubu "First Mir", kādreiz pazīstamu arī kā "First Dacha", jo ēka nav nodota ekspluatācijā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Pēdējo reizi "First Mir" ēku ekspluatācijā pieņēma 1952. gadā, kad tā kalpojusi par ostas darbnīcu. Lai telpās ierīkotu naktsklubu, ēku pārveidoja un piebūvēja tai lielu telti zem kuras notiek dejas.

2010. gadā Rīgas pilsētas būvvalde konstatējusi, ka pārveidošana notikusi bez būvatļaujas. Kaut pašvaldība uzreiz varēja pārtraukt ēkas izmantošanu, šāda lēmumu pašvaldība pieņēmusi vien 2014. gadā. Taču īpašnieki lēmumu nepilda.

"Konstrukcija, kas pielikta pie esošās ēkas, ir parasta telts, tikai liela. Uz pamatiem zemē tā nav ierakta nevienā vietā," raidījumam skaidro SIA "Club first" līdzīpašnieks Ivo Vasiļevskis.

Pirms dažiem gadiem pie kluba piebūvēja arī restorānu "Naples". Tas ierīkots vecā ostas šķūnī, kam līdzās izveidota terase un baseins. Arī šie darbi notikuši bez būvatļaujas. Un arī restorāna izmantošanu būvvalde likusi pārtraukt.

Klubam "First Mir" tagad ir spēkā esoša būvatļauja, kas ļaus kluba ēku legalizēt, bet restorāns būvatļauju vēl tikai kārto, norāda raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!