Foto: F64

Alūksnes slimnīca, par kuras tālāko darbību pašreizējā līmenī iepriekš izskanējušas bažas, "paliek uz kartes", ceturtdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pauda veselības ministre Anda Čakša.

Satraukums sabiedrībā radās saistībā ar Veselības ministrijas (VM) plānotajām reformām slimnīcu tīklā, kas varētu samazināt Alūksnes slimnīcas līmeni un sniegto pakalpojumu apjomu.

Jau ziņots, ka Čakša, viesojoties Alūksnē, tikās ar pašvaldību un slimnīcas pārstāvjiem, un pēc tikšanās Veselības ministrija pauda bažas, ka Alūksnes slimnīcā cilvēki nepamatoti bieži tiek stacionēti.

Novembra sākumā pie Saeimas notika pikets slimnīcas atbalstam.

Tāpat Čakša raidījumā norādīja, ka neredz pamatojumu, kādēļ ārstiem būtu jādodas streikā, jo ar nozari notiek aktīvs sarunu process.

Savukārt Latvijas Ģimenes ārstu biedrības valdes loceklis Pauls Princis uzsvēra, ka biedrība ir "pārdomās par streika rīkošanu", proti, diskusijas par to ir bijušas, taču tās neesot viennozīmīgas un par to, vai streiku rīkot, vēl jālemj valdei.

Princis uzsvēra, ka neizpratni radot naudas sadalīšana nozarei, kad gada sākumā līdzekļu kaut kam nepietiek, bet gada beigās tie tomēr tiek atrasti. Arī veselības ministre pauda pārliecību, ka tā nav pieņemama situācija un, saskaņā ar viņas pausto, tas parāda "slikto, netālredzīgo plānošanu". Šāda situācija gan veidojoties nevis naudas trūkuma dēļ, bet gan no slimnīcu nespējas labi sakārtot sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!