Foto: F64
Svētdien, 19. jūnijā, jaunā veselības ministre Anda Čakša ar Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja starpniecību izplatījusi medijiem apsveikumu, kurā sveic visus medicīnas nozares profesionāļus Medicīnas darbinieku dienā.

"Šodien mēs atzīmējam Medicīnas darbinieku dienu un diemžēl jāatzīst, ka šobrīd esam konfrontēti ar ļoti sarežģītu situāciju medicīnā. Mūsu speciālistiem ir izcilas zināšanas, mums ir izcili profesionāļi. Mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt vienlīdzīgas tiesības ikvienam Latvijas iedzīvotājam saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību," norādīja Čakša.

Viņa uzsvēra, ka tieši šī iemesla dēļ visiem kopā kopā ir jāsakārto sistēma, jāveicina tās kvalitāte un jāspēj parādīt rezultātu, koncentrējoties uz pacienta interesēm.

"Kopīgi ir jāapzinās esošā situācija un jāmeklē labākie risinājumi. Ir jāpanāk tas, ka medicīnas nozarē strādājošie kļūst vienoti redzējumā par nepieciešamajām pārmaiņām un ikvienam nozarē strādājošam ir jāsaprot kopīgā atbildība. Tikai esot vienoti un cieņpilni gan kolēģu vidū, gan attiecībās - ārstniecības persona – pacients - mēs spēsim realizēt pārmaiņas. Tā ir mūsu kopīgā atbildība," apgalvo Čakša.

Jaunā veselības ministre izsaka pateicību katram medicīnas darbiniekam par to darbu, ko veic ikdienā. "Par katru reizi, kad neskatoties uz nogurumu vai vilšanos, jūs apzināties, cik svarīgi ir tas, ko darāt, un darāt to no labākās sirdsapziņas. Novēlu spēju saglabāt ticību tiem ideāliem, kādi tie bija, izvēloties savu darba mūžu veltīt līdzcilvēku veselības labā!" norādīts apsveikumā.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien veselības ministra amatā apstiprināja līdzšinējo Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju Čakšu.

Par Čakšas apstiprināšanu veselības ministra amatā balsoja 78 deputāti, pret bija trīs parlamentārieši, bet atturējās četri.

Čakšu šim amatam izvirzīja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pēc līdzšinējā ministra Gunta Belēviča demisijas.

Kā ziņots, Belēvičs pagājušajā nedēļā atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!