Foto: LETA

Veselības inspekcijas vadības rotācija notiek nozares reformu ietvaros un nav vērsta pret konkrētām personām, skaidroja veselības ministre Anda Čakša.

Viņa uzsvēra, ka uz minēto rotāciju nav jāskatās vienas iestādes kontekstā, bet gan veselības aprūpes reformu kontekstā.

"Patlaban Veselības ministrijas (VM) mērķis ir panākt, ka ministrijas pakļautības iestādes spēj sadarboties un savā starpā komunicēt. Līdz ar to civildienesta ietvaros plānotas vairākas rotācijas, kas nav jāskata konkrētu personu, bet sistēmas kontekstā," skaidroja ministre.

Čakša norādīja, ka viņa katru nedēļu tiekas ar VM pakļautības iestāžu vadītājiem un redz, ka problēmas nozarē lielākoties rodas no tā, ka iestādes savā starpā nesadarbojas un nekomunicē.

Veselības ministre arī novērojusi, ka tie nozares eksperti, kas iepriekš tikuši rotēti citos amatos, patlaban daudz dziļāk un analītiskāk skatās uz problēmjautājumiem. "Darbinieku rotācija ir paredzēta, lai veselības sistēma strādātu labāk," uzsvēra Čakša.

Jau ziņots, ka pirmdien Veselības inspekcijas (VI) vadītāja Aija Mežsarga, kā arī viņas vietniece un inspekcijas Veselības aprūpes uzraudzības un kontroles departamenta vadītāja Iveta Šica saņēmušas vēstuli no Veselības ministrijas (VM), kurā abām tiek piedāvāts mainīt amatu.

Kā pastāstīja Šica, viņu veselības ministre Anda Čakša rosina pārcelt Valsts sporta medicīnas centra direktora vietnieka fiziskās veselības aprūpes jautājumos amatā, savukārt Mežsargai piedāvāts Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktora vietnieces amats.

Mežsarga pērn februārī tika aizrotēta uz VI no Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra, kur viņa tolaik ieņēma direktores amatu. Rotācija toreiz notikusi, balstoties uz VM izdotu rīkojumu. Mežsarga gan toreiz teica, ka sīkāki paskaidrojumi par rotācijas iemesliem rīkojumā netika sniegti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!