Foto: LETA

Veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) birojā par piekto padomnieku pieņemts Sergejs Ancupovs, kurš nodarbosies ar sabiedrisko attiecību jautājumiem, informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Ancupovs šo pilnas slodzes amatu ieņem no decembra, un viņa alga ir 1382 eiro pirms nodokļu nomaksas, kas atbilst padomniekiem noteiktā atalgojuma apmēram.

VM Ministra biroju vada Andrejs Panteļējevs, un tajā patlaban strādā vēl četri padomnieki: Ilze Āboliņa, kura ir Čakšas padomniece e-veselības projekta jautājumos, Natālija Bolbate, kura sniedz padomus kvalitātes sistēmas un pacientu drošības jautājumos, kā arī Inese Dābola un Marina Truhanova.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Ancupovs ir Indijas klasiskās mūzikas skolas "Sarasvati", Nacionālo resursu institūta un Latvijas-Indijas konsultatīvās padomes valdes loceklis. Viņam pieder arī SIA "Absolute Management", kura nodarbojas ar konsultēšanu komercdarbībā un vadībzinībās, kā arī sabiedrisko attiecību un komunikāciju vadības pakalpojumiem. 2016.gadā "Absolute Management" apgrozījums bija 71 885 eiro, un uzņēmums strādāja ar 15 eiro zaudējumiem.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2010.gadā Ancupovs bija laikraksta "Diena" galvenais redaktors, taču amatā atradās vien pāris mēnešus. Toreizējais "Dienas" menedžeris Uldis Salmiņš savā blogā rakstīja, ka Ancupovu šim amatam virzījuši Andra Šķēles cilvēki. "Sākotnējais Šķēles/Ancupova plāns šķita - izdzīt ārā visu redakciju, pa kaktiem salasīt kādus skribentus, kuri kaut kā aizpildītu avīzi. Galvenais ir likvidēt Ēlertes laika vērtības redakcijā, viss pārējais, tai skaitā, kāda pēc tam izskatīsies avīze, bija sekundārs," rakstīja Salmiņš.

Toreizējais "Dienas Mediju" galvenais redaktors Guntis Bojārs Ancupovu, pamatojoties uz darbinieku aicinājumu, atbrīvoja no amata. "Tas bija cienījams gājiens, kas oligarhus pārsteidza nesagatavotus," tā laika notikumus atminējās Salmiņš, "ap to laiku jau es biju nopratis, ka "Dienas" darījumā iesaistīts ir ne tikai Šķēle, bet arī Šlesers un Lembergs. Tā teikt - visa oligarhu buķete. (...) Nu oligarhiem steidzami bija jādomā - kā tagad rīkoties, ko iesākt. Ancupovs ir atlaists."

Ancupovs ir dzimis 1963.gada 5.augustā Krievijā, Habarovskas apgabalā. Kopš 1964.gada viņš dzīvo Latvijā. 2001.gada augustā Ancupovs ieguva Latvijas pilsonību. Ancupovs Rīgas Politehniskajā institūtā ir apguvis radio elektronisko aparātu tehnoloģiju un konstruēšanu. Lielbritānijas valdības Centrālajā informācijas birojā Londonā viņš apguva efektīvās komunikācijas un sabiedriskās attiecības. Londonā Ancupovs apguva arī mārketingu, zīmolu plānošanu un vadīšanu.

Savulaik Ancupovs bijis "Latvijas TV" redaktors, režisors un vairāku politisko programmu vadītājs, kā arī Krievijas Televīzijas korespondents. Strādājis arī "Latvijas Radio", bijis Latvijas Republikas Augstākās Padomes preses dienesta vadītājs, kā arī Ministru prezidenta Valda Birkava laikā vadījis Ministru kabineta preses dienestu, bet 1994.gada novembrī kļuvis par savienības "Latvijas ceļš" priekšsēdētāja Birkava preses sekretāru.

2002.gada decembrī Ancupovs kļuva par izdevniecības "Bizness & Baltija" prezidentu, taču šo amatu atstāja 2003.februārī. Pēc tam 2004.gadā Ancupovs tika iecelts par izglītības un zinātnes ministra Jura Radzeviča padomnieku nacionālo mazākuma tautību jautājumos.

No 1996. līdz 2009.gadam Ancupovs bija konsultants korporatīvo un mārketinga komunikāciju jomā, konsultants stratēģiskā menedžmenta jomā, viņš ir Indijas klasiskās mūzikas skolas "Saraswati" dibinātājs, bet 2009.gadā kļuva par Nacionālo resursu institūta direktoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!