Foto: DELFI

Ceturtdienas rītā daudzviet sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 114 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ir Ainažu virzienā no Bīriņu pagrieziena – Ainažiem, Siguldas virzienā no Virešiem – Veclaicenei, Valmieras virzienā no Stalbes – Strenčiem, Daugavpils virzienā no Nīcgales – Pāterniekiem, Ventspils virzienā no Strazdes – Usmai, Terehovas virzienā no Varakļāniem – Terehovai, Grebņeva – Medumi, uz Daugavpils apvedceļa un Rēzeknes apvedceļa visa posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas, Jēkabpils, Kuldīgas, Liepājas, Ogres, Saldus un Ventspils apkārtni.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāmi nokrišņi lietus, slapjš sniegs.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem iespējams ziņot "Latvijas Valsts ceļiem" pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma "Twitter" un "Facebook" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!