Foto: DELFI
Kopumā 47 miljoniem eiro no Eiropas struktūrfondiem un Latvijas valsts budžeta ir jāpārvērš Daugavas stadions par mūsdienīgu būvi, kas piemērota gan sporta sacensībām, gan kultūras pasākumiem. Jau vasaras vidū jābūt skaidrībai, kuru no piedāvātajiem projektiem valdība izvēlēsies – pielāgot esošo konstrukciju vai būvēt jaunu, otrdien raksta "Neatkarīgā".

No šā lēmuma būs atkarīgs darbu izpildes termiņš – iespējams, stadions dejotājus un sportistus varētu sagaidīt ātrāk nekā 2023.gadā, kā tiek plānots pašlaik.

Visi sagatavošanas darbi Eiropas finansējuma piesaistei esot jāpaveic līdz šā gada vidum. Ja visi nepieciešamie normatīvie dokumenti tiks sagatavoti līdz šā gada beigām, tad 2016. gadā plānota Eiropas Savienības finansēto projektu pieteikumu sagatavošana, tehnisko projektu izstrāde un saskaņošana, lai 2017.gadā varētu uzsākt būvdarbus. Tie ilgtu līdz 2022.gadam un papildus būs jāiekārto arī apkārtne.

Viens no variantiem paredz stadiona pielāgošanu mūsdienu prasībām, bet otrs – jaunu būvi. Jaunbūve būtu modernāks risinājums, kas nodrošinātu vairāk kvalitatīvu pakalpojumu, un tieši būvniecība notiktu straujākā tempā, jo uzbūvēt jaunu ir ātrāk, nekā rekonstruēt veco, kad daudz ko nepieciešams saglabāt.

Toties, būvējot stadionu no jauna, garāka būtu sagatavošanās un projektēšana, bet veicamo darbu apjoms – ietilpīgāks. Savukārt, ja izlemtu stadionu tikai pielāgot modernākajām prasībām, tad būvi varētu dabūt gatavu agrāk nekā 2023.gadā, norāda laikraksts.

Abos variantos paredzēts 12 000 sēdvietu (pašlaik nav pat 6000 vietu), un tas ir kompromiss starp dejām un sportu. Deju svētku rīkotāji gribētu iespējami vairāk sēdvietu, bet sporta spēļu rīkotāji iebilst, ka nebūs iespējams piepildīt sēdvietas, norāda laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!