Ceļu policijas darbinieks ceturtdienas rītā no sabraukšanas izglābis kādu invalīdu, kurš Juglā šķērsojis brauktuvi. Policijas darbinieks īsi pirms kādas citas automašīnas sadursmes ar invalīdu ar savu dienesta auto piebraucis gājējam priekšā.
Par to BNS sacīja kārtības policijas inspektors Aigars Bērziņš.

Atgadījums invalīdu biedrības un ceļu policijas rīkotās akcijas laikā par invalīdu problēmām ar satiksmi laikā noticis īsi pirms pulksten 11.

Bērziņš pastāstīja, ka policijas darbinieki kopā ar žurnālistiem stāvējuši Juglas un Murjāņu ielas krustojumā pie gājēju pārejas, pirms kuras arī ir uzstādīta ceļazīme, kurā vadītāji tiek brīdināti par vājredzīgu cilvēku iespējamo klātbūtni.

Par gājēju pārejas noteikumu neievērošanu policisti īsā laikā sodījuši divus vadītājus.

Pēc brīža bijis vērojams, ka automašīnas "Opel Vectra" vadītājs, kurš braucis no Brīvības ielas puses, it kā neredz pār ceļu ejošu gājēju. No malas izskatījies, ka starp auto un gājēju tūlīt notiks sadursme.

Ceļu policijas darbinieks, kurš sēdējis dienesta automašīnai "Ford Mondeo" pie stūres, radušos situāciju pamanjis un izbraucis šķērsām uz ceļa priekšā invalīdam.

"Opel" markas automašīna uzskrējusi virsū policijas mašīnai, būtiski sabuktējot tai sānus.

Bērziņš sacīja, ka pēc automašīnu sadursmes gājējs palicis automašīnai vienā pusē, bet sasistais auto - otrā.

Pēc negadījuma sastādīts notikuma apskates akts. Tas, kurš negadījumā varētu būt vainojams, tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!