Iepriekš izsludināto akciju - mēģinājumu aizbraukt no Rīgas uz Tallinu ar velosipēdu četrās stundās, viens no tās tās dalībniekiem Krišjānis Jansons – Ratniks īstenojis un 299.4 kilometrus garo distanci veicis četrās stundās un 17 minūtēs, portālu "Delfi" informē pats idejas autors, dalībnieks un organizators Jansons – Ratniks.

Starts tika dots 19.augusta rītā, plkst. 5.51 pie Rīgas robežas netālu no Ulbrokas. Sākotnēji braucienā bija paredzēts piedalīties diviem "Hawaii Express" komandas sportistiem – Krišjānim Jansonam – Ratinikam un Naurim Selgam

"Nebija ne miņas no tā atbalsta luksusa, ko esam raduši skatīt pasaules riteņbraukšanas praksē, kas vēl vairāk atklāj dalībnieku stingro gribu un sīksto fizisko sagatavotību. Vieglāk ceļu veikt palīdzēja priekšā braucošā kravas auto radītais aizvējš un komandas biedra atbalsts – regulāra ūdens un enerģijas želeju pasniegšana.," pauž Krišjānis Jansons-Ratniks.

Pēc pirmo 30 kilometru veikšanas Nauris Selga, jūtot, ka līdz galam distanci veikt pietrūks spēka, izstājās, dodot iespēju komandas biedram Krišjānim Jansonam – Ratinikam, izmantot visu smagās automašīnas radīto aizsegu.

Japiebilst, ka no Saulkrastiem līdz pat Pērnavai sportistu nepārtraukti pāršalca spēcīgas lietavas, šoseja bija pārplūdusi un redzamība tuvinājās nullei, taču tas nebūt nav ietekmējis vidējo ātrumu, kas fiksēts 69,6 km/h.

Pēc četrām stundām un 17 minūtēm Krišjānis Jansons – Ratiniks pēc 4 stundām un 17 minūtēm šķērsoja Tallinas pilsētas robežu – finiša līniju. Pectam sportists Izkarsējies pirtī, uzņēmis daļu no zaudētajām kalorijām, un ir gandarīts par paveikto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!