Foto: LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") nākamnedēļ centīšoties "paveikt neiespējamo" un vienlaikus atrasties gan tā dēvētās Lemberga krimināllietas izskatīšanā Rīgas apgabaltiesā, gan "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē, uz kuru viņš aicināts ierasties, apgalvoja Lembergs.

Gan tiesas, gan komisijas sēdes plānotas 27.novembrī plkst.11.

"Es centīšos būt abās vietās vienlaikus. Ja man jautā, es citādi nedrīkstu atbildēt, jo, neierodoties vienā vai otrā vietā, es pārkāpju likumu. Tāpēc būs divi Lembergi, un personas kods nemainīgs," ironizēja Lembergs.

Ventspils mērs pauda viedokli, ka, uzdodot viņam ierasties divās vietās vienlaikus, valsts viņu vajā: "Viņi iedomājušies sevi Dieva vietā uz zemes, demonstrējot savu visvarenību."

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa saņēmusi Saeimas komisijas lūgumu atcelt tiesas sēdi, jo uz komisiju ir aicināts Lembergs. Tiesas kolēģija uzskatīja, ka nav iespējas atbrīvot Lembergu no minētās tiesas sēdes, jo tiesas sēžu grafiks ir saskaņots ar procesa dalībniekiem un viņu aizņemtības un darbnespējas dēļ jau iepriekš nav notikušas daudzas tiesas sēdes, pavēstīja tiesā.

Tiesas sēdē par komisijas vēstuli Lembergs neizteicās, turklāt norādīja, ka viņš uzaicinājumu ierasties uz parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi nav saņēmis.

Savukārt parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL) sacīja, ka šo jautājumu komentēs, kad saņems oficiālu atbildi no tiesas.

Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likums paredz, ka tiesa pēc komisijas ierosinājuma lemj par personas piespiedu atvešanu, ja tā neierodas pēc parlamentārās izmeklēšanas komisijas uzaicinājuma.

Kā ziņots, parlamentārā izmeklēšanas komisija tika izveidota pēc tam, kad žurnāls "Ir" jūnijā publiskoja viesnīcā "Rīdzene" notikušās sarunas, kurās bijušais politiķis Ainārs Šlesers, Lembergs un citas ietekmīgas amatpersonas kārtojušas biznesa un politikas lietas. Lembergs pats publiski paudis, ka neesot pierādījumu šo sarunu autentiskumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!