Foto: facebook.com/arkanlv
Kopš pērnā gada jūlija Centrāltirgus gaļas paviljona vadītājs ir Arturs Zolotihs, kurš divās tiesu instancēs atzīts par vainīgu zagtu auto tirgošanā. Spriedums gan vēl nav stājies spēkā, raksta žurnāls "Ir".

Policijas un vēlāk tiesas redzeslokā Zolotihs, kuram pašlaik ir 29 gadi, nonāca, kad 2009. gada septembrī viņu un vēl piecus cilvēkus aizturēja aizdomās par zagtu automašīnu pārdošanu. Kompānija saukta pie atbildības par zagtas mantas iegādāšanos un tirgošanu organizētā grupā, zinot, ka tā iegūta noziedzīgā ceļā.

"Ir" noskaidrojis, ka krimināllietu izskatījušas jau divas tiesu instances, atzīstot grupas dalībniekus par vainīgiem. Tomēr spriedums vēl nav stājies spēkā, jo viens no tiesātajiem iesniedzis kasācijas sūdzību. Zolotihu tiesa atzinusi par vainīgu un piespriedusi nosacītu cietumsodu uz pusotru gadu. Viņa advokāts Vladimirs Kelims medijam stāsta, ka vīrietis vainu atzinis jau no paša sākuma un tiesas piespriesto sodu pieņēmis kā pelnītu. Uzreiz pēc aizturēšanas 2009. gada rudenī Zolotihs pusgadu pavadīja cietumā, jo tāds bija tiesas noteiktais drošības līdzeklis.

Medijs izceļ faktu, ka darbu pašvaldības uzņēmumā Zolotihs ieguvis drīz pēc tam, kad par tirgus valdes locekli kļuva Andris Morozovs, kurš rudenī kļuva par Centrāltirgus vadītāju. Morozovs dibinājis sporta biedrības, kuru dalībnieks ir arī tagadējais gaļas paviljona šefs.

Centrāltirgus ir Rīgas pašvaldībai 100% piederošs uzņēmums, kurā akciju turētāja pilnvarotais pārstāvis ir Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), atgādina žurnāls. Tomēr politiķis neesot atbildējis par to, cik cieši pazīst gaļas paviljona vadītāju. Sociālajos tīklos publicētas fotogrāfijas liecinot, ka abi tikušies vairākkārt.

Tāpat Zolotiha publicētās fotogrāfijas "Facebook" rāda, ka viņš aktīvi sporto kopā ar Saeimas deputātu no "Saskaņas" Andreju Elksniņu. Abi vienā komandā piedalās "Stipro skrējienos", pēc tam veldzējoties ūdens baļļā, kā arī piedalās citās sportiskās aktivitātes. Zolotihs redzams arī 2014. gada mītiņā pret bankas Citadele pārdošanu, kuru pirms Saeimas vēlēšanām organizēja "Saskaņa" un tai draudzīgās organizācijas.

Elksniņš medijam apgalvojis, ka pirmo reizi dzird par sporta aktivitāšu biedra problēmām ar likumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!