"Latvijas kuģniecības" (LK) akcionāru pilnsapulce piektdien vienbalsīgi nolēma no kompānijas padomes locekļa amata atbrīvot apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvi Eiženu Cepurnieku.
Šāds lēmums pieņemts, skatot četru LK padomes locekļu iesniegumu par Cepurnieka atbrīvošanu no padomes locekļa amata, jo viņš izplatot nepatiesas ziņas par LK tankkuģu iegādes darījumu, kā arī pamatojoties uz likumu par akciju sabiedrībām un LK statūtiem, sacīja LK padomes konsultants Sandris Grasis.

Par šo lēmumu tiks informēta arī Privatizācijas aģentūra (PA). Savukārt LK valdei uzdots iesniegt nepieciešamos dokumentus Uzņēmumu reģistrā, lai varētu iegrāmatot minētās izmaiņas LK padomē.

Par to, vai Cepurnieka vietā tiks iecelts cits padomes loceklis vai arī padomes locekļu skaits tiks par vienu samazināts, būs jālemj PA, teica Grasis. Līdz šim LK bija 13 padomes locekļi.

Minētais jautājums arī iepriekš tika skatīts LK akcionāru pilnsapulcē, tomēr tad netika pieņemts galīgais lēmumus, jo par minēto iesniegumu tika nolemts informēt PA, stāstīja Grasis.

Viņš norādīja, ka PA atbildē par šo jautājumu LK valsts pilnvarniekiem netika uzdots konkrēts balsojuma uzdevums, jo tas ir LK padomes kompetencē. Tādēļ, lemjot par šo jautājumu, LK akcionāra pārstāvji paši varēja izlemt, kā rīkoties, piebilda Grasis.

Augusta beigās ar ierosinājumu atbrīvot no amata Cepurnieku klajā nāca četri LK padomes locekļi Andris Pauls-Pāvuls, Jānis Maršāns, Antons Ikaunieks un Miķelis Elsbergs. Viņu iesniegums pamatots ar to, ka Cepurnieks izplata nepatiesas ziņas un maldina Privatizācijas aģentūras valdi triju tankkuģu pirkšanas lietā.

Pirms kāda laika Cepurnieks bija spiests atkāpties no LK valsts pilnvarnieka amata, jo publiski paziņoja, ka par vēlamu LK privatizācijas rezultātu augstām amatpersonām ir piedāvāti kukuļi. Pierādīt savus apgalvojumus gan Cepurnieks nevarēja, tādēļ tika panākta vienošanās par viņa aiziešanu no valsts pilnvarnieka amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!