Foto: F64

Ceturtdien, 31. maijā, Rīgā notiek Drošības policijas (DP) organizētas ikgadējās pretterorisma mācības, kuru šā gada mērķis ir pārbaudīt pretterorisma pasākumos iesaistīto valsts institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristiska rakstura incidents cilvēku masveida pulcēšanās vietā, informē DP.

Vasts policija norāda, ka mācības norisinās Pārdaugavā.

Mācībās piedalīsies DP, Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts robežsardzes, Ģenerālprokuratūras, Ārlietu ministrijas, kā arī Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji.

DP atgādina, ka tā regulāri sadarbībā ar citām pretterorisma pasākumos iesaistītajam institūcijām organizē dažāda mēroga pretterorisma mācības, kurās tiek pārbaudītas spējas reaģēt uz atšķirīgiem terorisma incidentiem. Pamatojoties uz mācību rezultātā gūtajiem secinājumiem, tiek pilnveidoti rīcības mehānismi un sadarbības procedūras, lai nodrošinātu iespējami labāku pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju gatavību reaģēt terorisma draudu gadījumā.

Iepriekšējās tik plaša mēroga pretterorisma mācības notika 2017. gadā tirdzniecības centrā "Mols", kad tika pārbaudītas pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristu uzbrukums sauszemes objektam.

Mācības organizē DP sadarbībā ar citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām. Mācības organizētas, lai iespējami mazāk ietekmētu Rīgas iedzīvotāju un viesu ikdienas gaitas. Mācību norises laikā nav plānoti satiksmes ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!