Foto: LETA
Ceturtdien uz Latvijas ceļiem atgriežas četri Valsts policijas pārvietojamie fotoradari, informē policija.

Pēc datu bāzu un programmatūras pielāgošanas jaunajām likuma prasībām pārvietojamie fotoradari ir gatavi savam darbam. Valsts policijas fotoradari atradīsies uz ceļiem gan Rīgā un tās apkārtnē, gan citu Latvijas pilsētu apkārtnē.

Precīzākas adreses iesējams aplūkot šeit.

Fotoradaru atrašanās vietas ir saskaņotas ar Ceļu satiksmes drošības direkciju. Ātruma mērītāji tiks novietoti ceļa posmos, kur notiek dažāda rakstura satiksmes negadījumi, kā arī kur novērojama intensīva satiksme, kas var apdraudēt gan autovadītāju, gan apkārt esošo iedzīvotāju drošību.

Jau ziņots, ka pēc vairāku tehnoloģisko risinājumu izvērtēšanas, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) nonākusi pie secinājuma, ka tai nepieciešams iegādāties gan lāzera, gan tā dēvētās doplera sistēmas radarus.

CSDD turpmākos gados ik gadu no savas peļņas iegādāsies 20 fotoradarus, tāpēc nolemts vispirms iegādāties četrus lāzera sistēmas radarus un sešpadsmit doplera sistēmas radarus. Lāzera radara mērījums notiek tieši ar mērķētu lāzera staru uz konkrētu auto, bet doplera sistēmas radari ātrumu fiksē ar plašāka skaņas viļņa impulsu.

"Delfi" jau vēstījis, ka savulaik Latvijā bija uzstādīti lāzera tehnoloģijas fotoradari, taču pēc tam CSDD nonāca pie secinājuma, ka lietderīgāk būtu uzstādīt doplera sistēmas fotoradarus, kurus esot iespējams uzstādīt pietiekami augstu, lai radaru darbību netraucētu dubļi un sniegs.

Lai Latvijā uzlabotu ceļu satiksmes drošību un atbilstoši valdības uzdotajam, izvēlētas pirmās 20 ātruma kontroles mērierīču atrašanās vietas uz valsts ceļiem un Rīgas pilsētas ielām, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas mājaslapā publiskotā karte. Vietas izvēlētas un saskaņotas, sadarbojoties CSDD un satiksmes drošībā un satiksmes organizācijā iesaistītajām atbildīgajām institūcijām – Valsts policijai, VAS "Latvijas Valsts ceļi" un Rīgas domes Satiksmes departamentam.

Privātā komersanta "Vitronic" fotoradari no Latvijas ceļiem tika aizvākti 2012.gada decembrī, jo privātais komersants nespēja izpildīt no līguma izrietošās saistības par stacionāro fotoradaru uzstādīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!