Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceturtdienas rītā daudzviet uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem veidojas apledojums, kas apgrūtina braukšanu, brīdina "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, un lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 76 VAS ''Latvijas autoceļu uzturētāja'' ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ir ceļa posmos: uz Ainažu šosejas (A1) Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, uz Veclaicenes šosejas (A2) no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, uz Liepājas šosejas (A9) no Skrundas līdz Grobiņai, uz Rīgas apvedceļa (A4) posmā Baltezers – Saulkalne, uz Daugavpils šosejas (A6) no Rīgas līdz Lielvārdei, autoceļa Tīnūži – Koknese (P80) visa posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma, Ogres, Rīgas un Ventspils apkārtnē.

Starpsezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.

Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!