Foto: Shutterstock

Ieslodzītie alkohola brūvēšanai cietumos pieiet visai radoši - alkoholiskās dziras brūvēšanai tiek izmantota pat maize un karameļu konfektes, intervijā teikusi Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure.

"Ieslodzītie šajā ziņā ir ļoti radoši. Piemēram, ja cietuma veikalā tiek ierobežota cukura iegāde, cukurs alkohola brūvēšanas procesā tiek aizvietots ar citiem produktiem. Var izmantot arī maizi, karameļu konfektes, tomātu mērci un tā tālāk. Parasti darbinieki brūvējumus uziet pēc smakas," runājot par ieslodzīto paradumiem brūvēt alkoholu, sacīja Spure.

Viņa arī norādīja, ka Valmieras cietums šajā ziņā ir bijis aktīvākais, bet, pārvietojot ieslodzītos uz citiem cietumiem, šī sērga ir izplatījusies arī tajos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!