Foto: LETA

12. Saeimas deputāte Lolita Čigāne, kura tika ievēlēta no partijas "Vienotība" saraksta, nākamajās parlamenta vēlēšanās rudenī nekandidēs, teikts deputātes izplatītajā paziņojumā.

Viņa savā paziņojumā norāda, ka Saeimas deputāte bijusi jau astoņus gadus, taču tagad lēmusi paņemt pauzi un nākamajās Saeimas vēlēšanās nekandidēt.

"Es pateicos "Jaunās Vienotības" kolēģiem, kas, par spīti visām pēdējo gadu publiskajām un nepubliskajām turbulencēm, mani tomēr ir aicinājuši kandidēt "Jaunās Vienotības" sarakstā. Sadarboties politikā nav viegli un šis aicinājums ir novērtējums manai spējai sadarboties par spīti visam, kas noticis," raksta Čigāne, kura pērnā gada jūlijā izstājās no partijas "Vienotība", tomēr turpināja darbu tās frakcijā.

"Pirms gada, kad šķita, ka "Vienotības" kolēģi nespēs pamosties no letarģiskā miega, lai izšķiroši rīkotos partijas glābšanai, iesaistījos jaunas politiskās partijas "Kustības "Par!"" dibināšanā. Daudzi šodienas "Kustības "Par!"" biedri ir manis iesaistīties mudināti," norāda Čigāne.

Deputātes lēmums nekandidēt vēlēšanās esot saistīts ar atbildību, ko viņa izjūtot pret šiem cilvēkiem, kā arī viņa nevēloties vairot apjukumu.

Viņa vērš uzmanību, ka šobrīd "Kustībā "Par!"" dominē "īstas politbiznesa haizivis".

Deputāte secina, ka izvēle nākamajās vēlēšanās nebūs viegla. "Vienīgais, par ko varu brīdināt pēc četriem Saeimas komisijā kopā ar Artusu Kaimiņu pavadītiem gadiem – balsot par Artusa Kaimiņa partiju būtu ļoti, ļoti slikta izvēle Latvijai. Šis lieliskais aktieris savu dienu nodzīvo atkarībā no tā, ar kuru kāju konkrētā rītā izkāpj no gultas. Demokrātiskā politikā šādi politiskie līderi ir bīstami, ja neticat, pavērojiet, kas pašlaik notiek ASV," savās pārdomās dalās Čigāne.

Ziņots, ka 6. oktobrī norisināsies 13. Saeimas vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!