Foto: LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-'Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis plāno atstāt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārā sekretāra amatu ar 1.jūliju.

Cilinskis skaidroja, ka ir pārāk sarežģīti apvienot frakcijas vadītāja un parlamentārā sekretāra pienākumus, turklāt turpmāk vēl būs jāstrādā pie Satversmes preambulas veidošanas.

Nacionālās apvienības biedri sen esot mudinājuši Cilinski uz šādu soli. Cilinskis norādīja, ka šī amata atstāšana jau tika plānota pirms kāda laika, tāpat šis jautājums jau pirms nedēļas tika izrunāts ar ministru Edmundu Sprūdžu (RP).

Pagaidām Cilinskis vēl atturējās komentēt jautājumu, vai nākamais VARAM parlamentārais sekretārs būs VL-TB/LNNK pārstāvis un kurš tieši tas varētu būt. Partija šo jautājumu vēl izvērtēs, piebilda Cilinskis.

Taujāts, vai tas nav saistīts ar izmaiņām Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) vadībā, Cilinskis atbildēja, ka savu lēmumu pieņēmis jau pirms tam un izdarījis to neatkarīgi no citiem notikumiem.

Jaunā VARAM parlamentārā sekretāra izvēle ir nacionālās apvienības kompetencē, informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) preses sekretāre Maija Pētermane.

Savukārt ministrs Cilinskim pateicas par veiksmīgo sadarbību, kas personiskajā līmenī bijusi laba.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina, ka viņam šo jautājumu ir grūti komentēt, jo par to uzzinājis no masu medijiem. "Droši vien nākamajā koalīcijas padomē būs jāpārrunā Cilinska kunga motivācija un tas, vai nacionālā apvienība virzīs citu kandidātu."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!