Foto: F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (NA) piedalīsies leģionāru gājienā 16.martā Rīgā un tā dēļ ir pat gatavs zaudēt arī ministra amatu, svētdien ziņo "Nekā personīga".

Cilinskis dosies gājienā, un viņu nebaidot arī iespēja zaudēt amatu.

"Ministram vienmēr ir jāplāno savi darbi tā, lai rēķinātos ar iespēju, ka viņam ir jāiet kādā brīdī prom no amata," sacīja ministrs.

Viņš arī ir pārliecināts, ka valsts drošība ir nosargājama un tas ir valsts policijas uzdevums – rūpēties par to, lai valsts drošība tiktu nodrošināta.

Pēc asiņainajiem notikumiem Ukrainā ministrs par došanos gājienā nav pārdomājis. Iespējams, lai liktu viņam domas tomēr mainīt, negaidīti ministrijā šonedēļ ieradās ASV vēstnieks, kurš gan saka, ka par 16.martu neesot runājuši.

"Mēs par to nerunājām. Tas ir jautājums, par ko jāizšķiras viņam, valdībai un citiem Latvijas cilvēkiem. Šis ir laiks, kad mēs visi domājam par saspīlējumu attīstību un par reģionālo kontekstu šīm izpausmēm," sacījis ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala.

Savukārt eksprezidents Valdis Zatlers, kurš vada Saeimas drošības komisiju un kopā ar drošības dienestiem pēta draudus, kas tuvojas Latvijai, mudina būt sevišķi piesardzīgiem.

"Nepadoties provokācijām. Jo faktiski Ukrainas panākumi līdz šim ir bijuši tie, ka viņi nepadodas provokācijām. Un netiek izšauta šī pirmā lode. Ir tomēr okupēta teritorija, ir mēģināts dažādā veidā viņus provocēt, bet viņi ir noturējušies. Viņi nav šāvuši pretī. Viņi ir paziņojuši savu gatavību, savu stāju un viņi stingri turas pie savas zemes. Un uzskata to par savu dzimteni. Šeit mēs esam tādi paši un nekas cits jau nav jāizdara. Nedrīkst ļauties provokācijām," raidījumam sacīja Zatlers.

Jau ziņots, ka Latviešu leģionāru piemiņas dienā šogad ir gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm, sacījis Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!