Foto: stock.xchng
Vairāki cilvēki ir guvuši traumas peldoties un cietuši no karstuma dūrieniem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Kurzemē 29 gadus vecs vīrietis uz galvas lecis ūdenī un guvis mugurkaula skriemeļu lūzumus un mediķiem norādījis, ka nejūt kājas. Vidzemē 26 gadus vecs vīrietis lēcis dīķī no trīs metrus augsta tramplīna jeb paaugstinājuma, pēc kā viņam konstatēti apziņas traucējumi un mugurkaula kakla skriemeļu bojājumi. Savukārt Vaivaru pludmalē apkārtējie iedzīvotāji izglābuši 87 gadus vecu vīrieti, kas bija pakļuvis zem ūdens un zaudējis samaņu.

Vidzemē 33 gadus vecs vīrietis jūrā lēcis no draugu ar rokām izveidotā "sēdeklīša" un, ar galvu atsitoties pret grunti, guvis mugurkaula skriemeļu bojājumus. 19 gadus vecs puisis Zemgalē ar draugiem peldējies karjerā un lēcis no pusotra metra laipiņas. Pakļūstot zem ūdens, viņš guvis galvas traumu un jaunietim konstatēti apziņas traucējumi.

Visi cietušie nogādāti slimnīcā. Tāpat ārstniecības iestādēs nogādātas 20 personas, kuras guvušas karstuma dūrienus. 78 gadus veca sieviete to guvusi pēc ilgas braukšanas ar autobusu un staigāšanas saulē. 27 gadus vecu sievieti karstuma dūriens skāra, skrienot krosu, bet 58 gadus vecu vīrieti, strādājot saulē.

Četrus gadus vecs puika cietis no karstuma dūriena pēc vairāku stundu rotaļāšanās saulē, savukārt 36 gadus vecs vīrietis tam kritis par upuri, uzturoties saulē un maz dzerot ūdeni.

Aizvadītajā diennaktī kopumā bijuši 1384 izsaukumi, no kuriem ļoti daudzos - 428 - gadījumos bija gūtas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!