Foto: F64
Pēc spēcīgajām lietusgāzēm Rīgā uz applūdušajiem ielu posmiem nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē (RD).

Šobrīd uzsākta lietus ūdens peļķu atsūknēšana Bolderājā, Čiekurkalnā un Vecmīlgrāvī. Kopumā Rīgas ielās strādā astoņas lietus ūdens atsūknēšanas tehnikas vienības.

Par applūstošiem ceļu posmiem tiek uzskatīts Vienības gatves posms no Telts ielas līdz Satiksmes ielai, Krasta iela zem Salu tilta, Kārļa Ulmaņa gatve zem Bauskas ielas pārvada, Čiekurkalna 1. līnija zem Vairoga tilta, Varoņu iela pie Rīgas kremācijas centra, Viestura prospekts posmā no Meža prospekta, Traleru ielā 2 Mangaļsalā, kā arī Gaigalas, Silikātu un Stūrmaņu iela Bolderājā.

RD departamenta speciālisti pēc stiprajām lietus gāzēm veiks Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības norīkotu specializētās tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves no lietus ūdens.

Arī Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot RD Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600. Tāpat departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus izvairīties no tiem ceļu posmiem, kas stipra lietus ietekmē applūst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!