Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata konkursa trešajai kārtai izvirzīti trīs pretendenti, portālu "Delfi" informē Valsts kanceleja (VK).

Konkursa otrajā kārtā pretendenti skaidrojuši savu motivāciju vadīt VID, prezentēja savu redzējumu par dienesta attīstību, kā arī atbildēja uz jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbību, budžeta plānošanu, VID darbības jomu un administratīviem procesiem.

Tagad konkursa pēdējā kārtā palikušo trijotni izvērtēs personālvadības speciālisti, kuri sagatavos kopsavilkumu par saviem novērojumiem.

Tad konkursa komisija noteikts, kurš pretendents ir saņēmis augstāko novērtējumu. Par šo personu vēl apkopos atsauksmes no vismaz septiņām personām, kā arī veiks padziļinātu reputācijas risku analīzi.

Visbeidzot atbilstošāko pretendentu komisija ieteiks finanšu ministram, kam būs jāpieņem lēmums par kandidāta virzīšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Ja valdība kandidātu atbalstīs, tad konkursa uzvarētāju VID ģenerāldirektora amatā iecels uz pieciem gadiem.

Premjerministrs Māris Kučinskis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" neatklāja, kādi vārdi rodami šajā trijotnē. Viņš arī nezinot, vai starp palikušajiem ir tagadējā VID ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

Kā ziņots, Valsts kanceleja 17. augustā izsludināja jaunu atklātu konkursu VID ģenerāldirektora amatam, uz kuru pretendenti varēja pieteikties līdz 14. septembrim. Konkursā aicināja piedalīties ne tikai finanšu, bet arī administratīvos vadītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!