Foto: F64

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ar potenciālo Valsts kancelejas vadītāju Jāni Citskovski vienojušies par galvenajām lietām, kas valsts pārvaldē būtu jādara – jāturpina reformas, jāveido valsts pārvalde, kurā cilvēkiem ir motivācija strādāt un jāmazina birokrātija.

Kučinskis Latvijas Radio otrdien izteicās, ka Citskovska uzdevums pēc apstiprināšanas amatā būšot gan viņa priekšgājēja Mārtiņa Krieviņa sākto reformu turpināšana, tostarp Valsts ieņēmumu dienestā uzsāktā pilotprojekta īstenošana, spēcīgas valsts pārvaldes veidošana, lai tajā būtu "motivācija cilvēkiem strādāt, kā arī augt un izaugt, ka to darījis Citskovskis, strādājot 20 gadus un izaugot līdz augstākajam postenim".

Tāpat viens no uzdevumiem būšot mazināt birokrātiju, samazinot visu dokumentāciju, nelietderīgo darbību skaitu. "Esmu pārliecināts, ka viņš ar to ir spējīgs tikt galā, ko pierāda viņa līdzšinējā darbība," pauda Kučinskis.

Viņš atzina, ka jaunā Valsts kancelejas vadītāja veicamie uzdevumi nav viena vai divu gadu darāmais. Turklāt, būtiski esot domāt par visas Latvijas labumu, nevis katram par savu ministriju.

Grūtākais, kas pēc apstiprināšanas amatā sagaida Citskovski, būšot izveidot savu darītāju komandu – dabūt sabiedrotos valsts pārvaldē un citās ministrijās, jo "Valsts kanceleja nav tā, kas dod rīkojumus, un pārējie bezierunu kārtībā tos izpilda".

Vaicāts, kādi būtu viņa ceļa vārdi jaunajam Valsts kancelejas direktoram, Kučinskis vēlēja: "Vairāk darīt mazāk runāt".

Jau vēstīts, ka valdība otrdien lems par līdzšinējā Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka Citskovska apstiprināšanu Valsts kancelejas direktora amatā.

No 21.marta Valsts kancelejas direktora pienākumus vairs nepilda Mārtiņš Krieviņš. Par viņa aiziešanas iemesliem skaidrojumi netiek sniegti, vien zināms, ka tas noticis pēc Kučinska iniciatīvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!