Foto: EPA/LETA

Ņemot vērā strauji mainīgos laikapstākļus, Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim, spēkrata tehniskajam stāvoklim, īpaši - riepām, kā arī savām auto vadīšanas prasmēm un iemaņām atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Kā skaidro direkcijā, ceļu virsmas stāvoklis var mainīties ne pa stundām, bet pa minūtēm. Līdz ar to autovadītājam jāseko līdzi ceļa stāvoklim, īpaši nakts un rīta stundās, kad var parādīties melnais ledus.

"Ceļš vai iela nav vieta, kur izmēģināt savas prasmes. Tam ir domātas slēgtas teritorijas," uzsver direkcijā.

Tāpat CSDD skaidro, ka, sēžoties pie auto stūres, šoferi atbild ne tikai par sevi, bet arī par līdzbraucējiem un līdzcilvēkiem un atgādina par kampaņu "Brauc ar prātu. Paliec dzīvs!".

Kā ziņots, šogad uz Latvijas ceļiem bojā gājuši jau 13 cilvēki, informē Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Melnā statistika tika papildināta otrdienas rītā, kad situācija uz ceļiem apledojuma dēļ vietām bija katastrofāla. Smagu avāriju dēļ vairākas galvenās šosejas tika bloķētas vai daļēji bloķētas.

Visvairāk negadījumu otrdienas rītā notika Rīgas reģionā - kopā no plkst.6 līdz 10 policija saņēmusi 40 izsaukumus uz ceļu satiksmes negadījumu vietām, tostarp vairāki negadījumi ir ar traģiskām sekām. Plkst.7.44 uz Daugavpils šosejas noticis negadījums starp piecām automašīnām, negadījumā iekļuvis arī ugunsdzēsēju auto. Negadījumā bojā gājuši divi cilvēki un vairāki guvuši traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!