Foto: DELFI

Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) saņēmusi piedāvājumu no uzņēmuma "Greynut" par velonovietnes "Byrak" iespējamo ierīkošanu, informēja direkcijā.

Izvērtējot piedāvājumu un ņemot vērā normatīvajos aktos noteiktās procedūras, CSDD esot atteikusies no šīs velonovietnes iegādes un uzstādīšanas par CSDD līdzekļiem.

Direkcijā arī uzsver, ka pie CSDD ēkām jau ir izveidotas un pieejamas velonovietnes, kurās gan klienti, gan darbinieki var novietot velosipēdus. Direkcija atbalstot velosipēdu izmantošanu, videi draudzīgu pārvietošanos un velobraukšanas popularizēšanu. Papildu drošības nodrošināšanai CSDD piedāvā arī velosipēdu reģistrēšanu.

"Byrak" ir novietne ar iebūvētu rūdītā tērauda ķēdi un elektronisko slēdzeni, kas saslēdzama un atslēdzama ar mobilo telefonu.

Kā ziņots, SIA "Greynut" novietnes ar elektronisko slēdzeni ir izvietojusi arī "EuroPark Latvia".

Uzņēmumā "Greynut" jūlija beigās informēja, ka patlaban notiek sarunu process ar vairākiem partneriem par iespēju tiem iegādāties velonovietnes. Interesi ir izrādījusi Ceļu satiksmes un drošības direkcija. "Ir sarunas arī ar klientiem Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā un Čīlē, Kolumbijā, Meksikā," toreiz skaidroja uzņēmumā.

"Greynut" pērn apgrozīja 32 483 eiro un cieta zaudējumus 5371 eiro. SIA "Greynut" dibināta 2013.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2100 eiro. "Greynut" vienādi uz pusēm pieder Kristiānam Līcim un Kasparam Škerbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!