Foto: LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ceturtdien noraidījusi Zaļo un zemnieku savienības deputātu kandidātu saraksta iesniedzēja Olaines novadā sūdzību par 3. jūnija Olaines novada domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu, portālu "Delfi" informēja komisija.

Kā informēja CVK, sūdzības iesniedzējs Oskars Galanders prasību atcelt Olaines novada domes vēlēšanu rezultātus pamatoja ar to, ka pašvaldība nebija laicīgi publicējusi deputātu kandidātu sarakstus pašvaldības laikrakstā.

Tāpat Jāņupes ciema vēlētājiem ir bijusi apgrūtināta iespēja nokļūt vēlēšanu iecirknī, savukārt Olaines novada vēlēšanu komisijā darbojas četri šīs pašvaldības darbinieki.

Uzklausot sūdzības iesniedzēju, Olaines novada domes un Olaines novada vēlēšanu komisijas pārstāvjus, CVK secināja, ka sūdzībā minētajiem apstākļiem nav bijusi ietekme uz Olaines novada domes vēlēšanu rezultātiem. Līdz ar to vēlēšanu rezultāti Olaines novadā nav atceļami.

CVK sēdē konstatēts, ka Olaines novada deputātu kandidātu saraksti un priekšvēlēšanu programmas pašvaldības laikrakstā publicētas 31. maijā, bet laikraksts novada iedzīvotājiem piegādāts 1. jūnijā.

Savukārt CVK mājaslapā Olaines novada vēlētāji ar kandidātu sarakstiem un priekšvēlēšanu programmām varēja iepazīties kopš to reģistrēšanas aprīlī.

Tāpat Jāņupes ciema vēlētājiem gan iepriekšējās balsošanas laikā, gan vēlēšanu dienā pašvaldība bija nodrošinājusi bezmaksas transportu nokļūšanai vēlēšanu iecirknī.

Arī arguments par Olaines novada vēlēšanu komisijas locekļu darba vietu nevar būt par pamatu vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanai, uzsver CVK, jo pašvaldību vēlēšanu komisijas atbilstoši likumam ievēl attiecīgās pašvaldības dome.

CVK piektdien pa pastu ir saņēmusi vēl vienu sūdzību, kurā Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" deputāta amata kandidāts Imants Liepiņš lūdz atcelt šā gada 8. jūnijā apstiprinātos Rīgas pilsētas domes vēlēšanu rezultātus.

CVK sēde, kurā izskatīs šo sūdzību, notiks pirmdien, 19. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!