Foto: F64

Gatavojoties 2.augustā paredzētajai tautas nobalsošanai par vēlētāju tiesībām rosināt Saeimas atlaišanu, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) saņēmusi 30 pašvaldību lūgumus mainīt vēlēšanu iecirkņu atrašanās vietas, pastāstīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Četros gadījumos pašvaldības lūgušas vēlēšanu iecirkņus no iecirkņu saraksta svītrot.

No iecirkņu saraksta svītrots sociālās aprūpes centrā "Vecsaikava" esošais vēlēšanu iecirknis Madonas rajona Praulienas pagastā, Indrānu pagasta padomē esošais iecirknis Madonas rajona Lubānas novadā, Sakas pagasta padomē esošais iecirknis Liepājas rajona Sakas novadā un Madonas pilsētas domē esošais iecirknis.

Galvenie iemesli vēlēšanu iecirkņu atrašanās vietu maiņai ir remontdarbi vai atsevišķās pašvaldībās arī tautas nobalsošanas laikā paredzētie masu pasākumi. Piemēram, Strenčos pilsētas domē, kur iepriekš atradās vēlēšanu iecirknis, plānoti pasākumi, kas veltīti pilsētas 80 gadu pastāvēšanai. Līdz ar to 2.augusta tautas nobalsošanā vēlēšanu iecirknis no Strenču pilsētas domes tiks pārcelts uz Strenču vidusskolu.

Remontdarbu dēļ būs mainītas arī trīs vēlēšanu iecirkņu adreses Rīgā. 9.vēlēšanu iecirknis atradīsies Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcijā, Dzirciema ielā 26 (iepriekš vēlēšanu iecirknis bija izvietots Iļģuciema vidusskolā, Dzirciema ielā 109). 20.vēlēšanu iecirknis būs P.Jurjāna mūzikas vidusskolā, Baložu ielā 27 (iepriekš tas bija Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, Hamaņu ielā 2A), bet 133.vēlēšanu iecirknis tiks pārcelts uz Rīgas Mūzikas internātvidusskolu, Kalnciema ielā 118 (iepriekš vēlēšanu iecirkņa adrese bija Rīgas Šampētera vidusskola, Šampētera ielā 98).

Vairākos gadījumos pašvaldības lūgušas CVK atjaunot vēlēšanu iecirkņus to vēsturiskajās telpās, no kurām vēlēšanu iecirkņi tika pārcelti citur remontdarbu dēļ. Piemēram, Rīgā vēlēšanu iecirkņi atkal būs A.Pumpura Rīgas 11.pamatskolas telpās Maskavas ielā 197 un Rīgas Ziemeļu rajona izpilddirekcijas telpās Rūpniecības ielā 21.

Atsevišķos gadījumos vēlēšanu iecirkņu atrašanās vieta netiek mainīta, bet mainījies iecirkņa nosaukums vai arī ielas nosaukums, kur atrodas vēlēšanu iecirknis.

Tādējādi šobrīd kopā Latvijā tautas nobalsošanai izveidoti 950 vēlēšanu iecirkņi, bet ārzemēs 48 vēlēšanu iecirkņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!