Foto: LETA
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) vēlreiz apkopojusi datus par novadu vēlēšanu apgabalos ievēlētajiem 10.Saeimas deputātiem, precizējot no Vidzemes un Kurzemes ievēlēto parlamentāriešu sarakstu.

Vidzeme

No apvienības "Vienotība" saraksta Vidzemes apgabalā ievēlēti 12 deputāti: Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, Ilma Čepāne, Ainars Latkovskis, Ina Druviete, Andris Vilks, Edvards Smiltēns, Dzintars Ābiķis, Arvils Ašeradens, Guntars Galvanovskis, Dzintra Hirša un Ingmārs Čaklais, nevis Ilze Vergina kā bija ziņots iepriekš.

Savukārt apvienībai "Saskaņas centrs" pienākošos četrus mandātus Saeimā no Vidzemes apgabala ieguvis Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Juris Silovs un Aleksandrs Sakovskis. Visnepopulārākais SC kandidāts Vidzemē bijis Uldis Zommers.

Zaļo un Zemnieku savienības Vidzemē iegūtos sešus mandātus saņēmis Ingmārs Līdaka, Jānis Dūklavs, Iveta Grigule, Andris Bērziņš, Vitauts Staņa un Armands Krauze, nevis Didzis Zemmers kā liecināja iepriekš apkopotie dati.   

Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK Vidzemē ieguvusi trīs mandātus, un Saeimas deputātu krēslos sēdēs partijas "Visu Latvijai" līderis Raivis Dzintars, pašreizējais Saeimas deputāts Visvaldis Lācis un VL pārstāvis Jānis Dombrava. Visnepopulārākais šī saraksta pārstāvis ir satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) biroja vadītājs Emīls Jakrins, kurš pirms vēlēšanām ieguva skandalozu slavu, mēģinot ietekmēt Latvijas Televīzijas ziņu dienesta darbu.

No apvienības "Par labu Latviju" Vidzemes saraksta Saeimā iekļuvis pašreizējais Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis, kā arī apvienības līderis, eksprezidents Guntis Ulmanis. Nepopulārākais PLL kandidāts Vidzemē ir Saeimas deputāts, bijušais iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars.

Zemgale

No apvienības "Vienotība" saraksta Zemgalē ievēlēti sociāldemokrāts Atis Lejiņš, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs (SCP), Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (JL), bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un tā dēvētās "lietussargu grupas" pārstāve Sarmīte Ēlerte un ekonomikas ministra padomnieks Klāvs Olšteins.  

No ZZS ievēlēti Saeimas deputāti Augusts Brigmanis un Andris Bērziņš, labklājības ministrs Uldis Augulis, Dace Reinika un Aivars Dronka.

Savukārt no apvienības "Saskaņas centrs" Saeimā iekļuvuši Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs un Jelgavas domes deputāts Valentīns Grigorjevs.

No nacionālās apvienības VL-TB/LNNK zemgalieši mandātu piešķīruši vienam no partijas "Visu Latvijai!" līderiem Imantam Parādniekam.

No PLL vislielāko Zemgales vēlētāju uzticību un līdz ar to vietu Saeimā ieguvis Tautas partijas līderis Andris Šķēle.

Latgale

No SC "parlamentā iekļuvuši Saeimas deputāti Ivans Ribakovs, Jānis Tutins un Sergejs Fjodorovs, Rēzeknes domnieks Vladimirs Nikonovs, SIA "Dala Intertrans" menedžeris Raimonds Rubiks, advokāts Aleksandrs Jakimovs, Daugavpils Universitātes direktors Aleksejs Burunovs un SIA "LDz Ritošā sastāva serviss" Lokomotīvju remonta centra ražošanas tehniķis Dmitrijs Rodionovs.  

No "Vienotības" Latgales vēlēšanu apgabalā ievēlēti bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Aleksejs Loskutovs (SCP) un Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis, kurš drīzumā kļūs par Eiropas Parlamenta deputātu, līdz ar to viņa mandātu varētu iegūt JL Saeimas deputāte Sarmīte Ķikuste.  

ZZS Latgales vēlētāji piešķīruši trīs mandātus, ko saņems Saeimas deputāti Jānis Klaužs un Staņislavs Šķesters, kā arī Daugavpils domnieks, bijušais mērs Rihards Eigims.  

No PLL Saeimā iekļuvuši Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode (LPP/LC) un Saeimas deputāts Vitālijs Aizbalts (LPP/LC).  

No VL-TB/LNNK saraksta Saeimā iekļuvusi VL biedre, bijusī Daugavpils teātra direktore Inese Laizāne.

Kurzeme

No Kurzemes vēlēšanu apgabala ievēlēti pieci ZZS pārstāvji - pašreizējās Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Saeimas deputāte Aija Barča, Talsu novada domnieks Alfons Spēks, "Ventspils augsto tehnoloģiju parka" valdes locekle Dana Reizniece un Oskars Zīds, nevis Kabiles pagasta pārvaldes vadītājs Tālivalds Bergmanis.

No apvienības "Vienotība" Kurzemes saraksta parlamentā iekļuva "Jaunā laika" priekšsēdētāja Solvita Ābotliņa, Saeimas deputāte Janīna Kursīte - Pakula (PS),  Saeimas deputāte Ingrīda Circene (JL) un Saeimas deputāte Silva Bendrāte, nevis Saldus novada domnieks Didzis Konuševskis (PS).

No "Saskaņas centra" kurzemnieki ievēlējuši Saeimas deputātu Valēriju Agešinu un Liepājas Krievu kopienas valdes priekšsēdētāju Valēriju Kravcovu, nevis uzņēmēju Mārtiņu Lauvu.

Savukārt PLL Saeimā no Kurzemes pārstāvēs bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC), nevis bijušais regionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), kā tika ziņots iepriekš. Savukārt nacionālo apvienību VL-TB/LNNK Saeimā pārstāvēs "tēvzemietis", bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, nevis  "Visu Latvijai!" pārstāvis Jānis Iesalnieks.

CVK pašlaik apkopojusi ziņas par 10.Saeimā ievēlētajiem deputātu kandidātiem 949 no 1013 iecirkņiem. Visu iecirkņu dati apkopoti Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Kurzemē, bet vēl nav līdz galam apkopoti dati par vēlētāju izvēli Rīgā, kurai pieskaita arī balsojumu ārvalstīs, tāpēc galīgais 10.Saeimas sastāvs pagaidām nav zināms.

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem apvienība "Vienotība" ir uzvarējusi 10.Saeimas vēlēšanās un tā iegūs 33 vietas parlamentā. Otro vietu un 29 vietas Saeimā ieguvusi apvienība "Saskaņas centrs" (SC) ar 26% vēlētāju atbalstu, bet trešo vietu - Zaļo un Zemnieku savienība, kuru atbalstījuši 19,6% vēlētāju un kas ieņems 22 no 100 parlamenta krēsliem.

Pa astoņām vietām Saeimā ieguvušas apvienība "Par labu Latviju" un VL-TB/LNNK, kas katra saņēmušas 7,6% vēlētāju atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!