Latvijas Dabas muzejā nākamnedēļ būs ikgadējā izstāde "Ķirbis jūsu veselībai", kas tapusi sadarbībā ar dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts", izstādes laikā būs arī lekcijas par ķirbju audzēšanu, informēja muzejs.
Izstādē no 7. līdz 11.novembra varēs aplūkot vairāk nekā 50 šķirņu ķirbjus un eksotiskos dārzeņus. Izstādes galvenais mērķis ir pievērst uzmanību ķirbju ārstnieciskajām īpašībām un to izmantošanai veselības uzlabošanas nolūkos.

Ceturtdien, 8.novembrī, plkst.12 muzejā notiks lekcija par eksotisko dārzeņu audzēšanu Latvijā, piektdien, 9.novembrī, plkst.12. lekcijas temats būs "Ķirbis - augļu karalis". Savukārt sestdien, 10.novembrī, plkst.10 būs lekcija par jaunākajiem sasniegumiem ķirbju un citu augu eļļu lietošanu tautas medicīnā.

Dārzkopis Arturs Silde atzīst, ka "Latvijā arvien pieaug interese par ķirbjaugu ārstniecisko nozīmi un iespējām tos izaudzēt pašiem". Ķirbji var saziedēties ar citiem augiem, veidojot interesantas kombinācijas, piemēram, kavbūzis (ķirbja un arbūza krustojums), melonķirbis (ķirbja un melones krustojums). No 7. līdz 10.novembrim izstāde būs apskatāma no plkst.10 līdz 19, bet 11.novembrī - no plkst. 10 līdz 15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!