Foto: AFI

Teroristiskais džihādistu grupējums "Daesh" mēģina savu darbību pārnest uz Rietumvalstīm, jo Irākā sācis zaudēt savas pozīcijas, ceturtdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Latkovskis neizslēdza iespēju, ka teroristu darbības var skart arī Latviju un tās iedzīvotājus, tāpēc atbildīgajām iestādēm jābūt modrām un jāuzmana situācijas attīstība. Tāpat Latvijas drošību sargājošajām iestādēm un dienestiem nepieciešams uzmanīt cilvēkus, kas no Latvijas devušies pievienoties "Daesh".

Deputāts norādīja, ka šāda piesardzība un drošības nodrošināšana prasa cilvēkresursus, tāpēc nepieciešams stiprināt Drošības policijas kapacitāti. Tas varētu nodrošināt, ka iespējamo teroristu aktivitātēm dienesti un atbildīgās personas varētu sekot līdzi katru dienu, katru stundu.

Savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis pauda, ka viens no drošības uzlabošanas veidiem ir vienota datu reģistra ieviešana, par kuru Latvija lēmumu varētu pieņemt rudenī.

Vienlaikus Vējonis sacīja, ka terora draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!