Foto: Publicitātes foto
Simtgades loterijā laimēts pirmais no četriem lielajiem loterijas laimestiem 100 000 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Loto" Mārketinga daļas vadītāja Aiga Roziņa.

100 tūkstošus eiro laimējis Dagdas novada iedzīvotājs Ēvalds, kurš strādā mežistrādē. Vīrietis līdz šim reti pārbaudījis savu veiksmi loterijā, joprojām ir ļoti pārsteigts un spēšot noticēt tikai tad, kad nauda būs kontā. Lielais laimests bija vienā no piecām vīrieša iegādātām Simtgades loterijas biļetēm. "Konkrēta plāna, kur ieguldīt laimestu, vēl nav, bet gribas iztērēt pareizi, piemēram, sava meža sakopšanai," atklājis Ēvalds, piebilstot, ka vēlas naudu ieguldīt tā, lai tā labumu nestu vēl ilgi.

Saskaņā ar Roziņas teikto kopš loterijas pārdošanas uzsākšanas laimēti jau seši laimesti 10 tūkstošu eiro apmērā. Kopumā loterijas sērijā ir 20 šādi laimesti.

Mēneša laikā kopumā pārdoti 180 tūkstoši loterijas biļešu, kas ir 18% no kopējā biļešu skaita. Tas ir lielākais pārdoto loterijas biļešu skaits viena mēneša laikā "Latvijas Loto" momentloteriju vēsturē.

Jau vēstīts, ka Latvijas valsts simtgadei par godu Finanšu ministrija un "Latvijas Loto" rīkos "Simtgades loteriju", kuras laimestu fonds veido 3,2 miljonus eiro.

"Latvijas Loto" vēsturē šis ir līdz šim nozīmīgākais nacionālās momentloterijas projekts ar kopējo apgrozījumu 5 miljonu eiro apmērā.

Kopumā "Simtgades loterijas" sērijā būs viens miljons biļešu, ko varēs iegādāties gan elektroniski, gan papīra formātā. Vienas biļetes cena būs pieci eiro. Laimestu fonds veido 65% no loterijas kopējās vērtības, turklāt lielāko laimestu — 100 tūkstošus eiro — varēs atrast četrās biļetēs.

Projektā paredzēta arī stipendiju atbalsta programma spožākajiem vidējās izglītības iestāžu absolventiem.

"Latvijas Loto" ir Latvijas nacionālais loteriju uzņēmums, un tā vienīgais īpašnieks ir Latvijas valsts. Pērn "Latvijas Loto" valsts budžetā nodokļu, nodevu un dividenžu veidā iemaksāja vairāk nekā 8,2 miljonus eiro. Kopējais "Latvijas Loto" ieguldījums valsts budžetā kopš 2012. gada ir 30 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!