Foto: LETA

Līdz šim nenoskaidrotas tehniskas kļūmes dēļ Dagdas vidusskolas 12.klases skolēniem nācies otrreiz kārtot angļu valodas eksāmenu, šovakar vēsta TV3 ziņas.

Par šo misēkli raidījumu informējis kāds Dagdas vidusskolas audzēknis, norādot, ka eksāmena dienā ap plkst.20 jeb aptuveni sešas stundas pēc pārbaudes darba kārtošanas atskanējis telefona zvans no skolotājas, kura informējusi, ka tehnisku iemeslu dēļ nav veikta eksāmena mutiskās daļas ierakstīšana, tāpēc eksāmens varētu būt jākārto vēlreiz.

Dagdas vidusskolas direktore Vija Gekiša TV3 ziņām teica, ka skolai pagaidām nav izdevies noskaidrot šīs tehniskās kļūmes cēloni.

Savukārt Valsts izglītības satura centra pārstāve Diāna Āboltiņa atzīmēja, ka pēdējo piecu gadu laikā šis ir pirmais gadījums, kad notiek šāda kļūme, kuras rezultātā netiek ierakstīta eksāmena mutiskā daļa.

Lai arī skolēniem, iespējams, skolotāju nekompetentas rīcības dēļ atkārtota eksāmena kārtošana rada neērtības, tomēr viņi piekrituši kārtot šo eksāmenu vēlreiz, apliecinot to ar savu parakstu.

VISC pārstāve gan teica, ka skolēni varēja arī nepiekrist eksāmena kārtošanai atkārtoti, bet tādā gadījumā vērtējums būtu jāizliek no eksāmenu pieņemošā skolotāja atmiņas par skolēnu atbildēm eksāmenā. Tad skolēniem nebūtu iespējas pārsūdzēt vērtējumu, jo bez ieraksta to nevarētu izvērtēt.

Kā ziņots, Latvijas skolu 12.klases audzēkņi šonedēļ sākuši kārtot svešvalodu eksāmenus. 16. un 17.martā notika eksāmens angļu valodā, šodien bija eksāmens vācu valodā, 19.martā plānots eksāmens krievu valodā, bet 20.martā - franču valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!