Valsts SIA "Latvijas Radio" (LR) valde ceturtdien nolēmusi atjaunot amatā Latvijas Radio programmas "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" direktoru Kārli Dagili, portālu "Delfi" informēja Latvijas Radio pārstāve Liene Vimba.

Valdes sēdē pabeigta gan Dagiļa, gan "Pieci.lv" galvenās satura redaktores Annas Platpīres darbības un profesionālo kompetenču izvērtēšana.

Līdz ar izvērtējuma pabeigšanu, spēku zaudējis iepriekš pieņemtais lēmums par Dagiļa atstādināšanu no amata pienākumu veikšanas uz izvērtēšanas laiku.

Radio valde arī nolēmusi, ka Dagilim jāiepazīstina valde ar "Pieci.lv" tālākas attīstības stratēģiju, vadības kapacitātes un satura kvalitātes kontroles paaugstināšanas plānu.

Savukārt "Pieci.lv" galvenā mūzikas redaktora Toma Grēviņa darbība un profesionālās kompetences tiks izvērtētas pēc viņa atgriešanās darbā pēc attaisnotas prombūtnes.

Jau vēstīts, ka pēc rupjību izskanēšanas raidījumā "Pilnīgs vakars" Latvijas Radio valde nolēma Dagili uz laiku atstādināt.

Iepriekš raidījuma "Pilnīgs vakars" rubrikā "Pieliec punktu!" jaunieši, kuri sevi dēvē par reperiem, brīvrunas sacensībās aizrāvās ar rupjību lietošanu.

Saistībā ar to uz laiku no amata tika atstādināts rubrikas vadītājs Mārtiņš Pavasaris, raidījums raisījis arī deputātu iebildumus un kļuvis par vienu no ieganstiem NEPLP vadītāja atbrīvošanai no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!