Foto: F64
Daļa Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa, iespējams, būs jādemontē, daļu varētu pielabot, intervijā Latvijas Radio trešdien sacīja Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Viņa atzina, ka, visticamāk, būs daļa darbu, kurus varēs pielabot, bet daļa jaunā korpusa var būt jādemontē un jāuzceļ no jauna. Lai to precizētu, VM gaida neatkarīgo būvekspertu atzinumu.

Viņa paskaidroja, ka jau pašlaik eksperti atzinuši, ka ir "neatbilstošas normas, novirzes, kuras nedrīkst pieļaut, runājot par nesošām konstrukcijām, būvkonstrukcijām, kas var apdraudēt būves drošību".

VM valsts sekretāre arī informēja, ka būvdarbi Stradiņa slimnīcas korpusā apturēti jau sesto reizi.

Zvidriņa uzsvēra, ka Stradiņa slimnīcas jaunais korpuss ir Eiropas Savienības finansētais projekts. Taču būvniecības termiņos iekļauties vairs nav iespējams.

"Mēs termiņos iekļauties vairs nevaram, lai apgūtu tos resursus, kas pienāktos no Eiropas Savienības budžeta," viņa sacīja Zvidriņa, informējot, ka trešdien ar Finanšu ministriju plānots pārrunāt izveidojušos situāciju, kā tālāk rīkoties, kādus darbus varētu pārcelt uz nākamo ERAF projektu periodu.

Viņa teica, ka pirmās kārtas projekts kopumā plānots aptuveni 40 miljoni, bet otrās kārtas celtniecība plānota nākamajā fondu plānošanas periodā, un ar Finanšu ministriju tiek runāts par atļauju ātrāk sākt šo līdzekļu apgūšanu.

Jau vēstīts, ka, pamatojoties uz slimnīcas būvuzrauga iesniegumu, Rīgas Būvvalde 16.februārī pieņēma lēmumu par celtniecības darbu apturēšanu Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā. 

Pašlaik notiek intensīva situācijas apzināšana un iespējamo risinājumu izvēle kopā ar Veselības ministriju. Jau paveikto būvdarbu kvalitātes izvērtēšanā ir piesaistīti profesionāli neatkarīgi eksperti. Šajā procesā atbilstošā apjomā ir iesaistīti būvnieki, un kopīgu sarunu ceļā ceram rast konstruktīvu risinājumu un atsākt būvniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!