Foto: LETA
Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) padomnieku komandai pievienojušies "Vienotības" pārstāvji Ints Dālderis, Sarmīte Ēlerte un Pēteris Viņķelis, kas premjeru konsultēs kultūras, politikas, sabiedrības integrācijas, nacionālās identitātes un Eiropas Savienības jautājumos, portālu "Delfi" informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Bijušais kultūras ministrs un 10.Saeimas deputāts Dālderis pagājušajā pirmdienā uzsācis pildīt Ministru prezidenta padomnieka kultūras un politikas plānošanas jautājumos pienākumus, vēsta Panke. Iepriekš Dālderis bijis arī Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs, bet pirms tam vadījis Latvijas Nacionālās operas simfonisko orķestri un Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri.

Panke portālam "Delfi" atzina, ka Dālderis kļuvis par Dombrovska štata padomnieku, bet iepriekš šāda amata premjera birojā nebija. Savukārt pagaidām nav paredzēts iecelt Ministru prezidenta parlamentāro sekretāru, sacīja valdības vadītāja pārstāvis.

Ēlerte no 16.novembra kļuvusi par premjera ārštata padomnieci nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas jautājumos. Panke skaidro, ka Ēlertes vadībā Kultūras ministrijā tika izstrādātas un valdībā pieņemtas Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas pamatnostādnes. Kopš atmodas laika Ēlerte ir bijusi aktīva pilsoniskās sabiedrības pārstāve un ilgus gadus laikraksta "Diena" galvenā redaktore, vēsta Panke.

Savukārt Viņķelis no šīs piektdienas būs premjera ārštata padomnieks Eiropas Savienības jautājumos. Viņķelis vada Eiropas parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) biroju un iepriekš ilgstoši darbojies Latvijas diplomātiskajā dienestā un sabiedriskajās organizācijās, informē Panke.

Tāpat kā līdz šim Dombrovska biroju turpina vadīt Olita Augustovska, ārlietu jautājumos premjeru turpina konsultēt Solveiga Silkalna, juridiskajos jautājumos Sandra Bukane, tautsaimniecības jomā – Gints Freimanis, bet preses sekretāra pienākumus pilda Mārtiņš Panke.

Kā ārštata padomnieki turpina strādāt premjera padomnieks lauksaimniecības jautājumos Uldis Krievārs, padomnieks valsts pārvaldes jautājumos Edvards Kušners, padomnieks finanšu jautājumos Igors Rodins, padomniece nacionālās drošības jautājumos Ilze Pētersone-Godmane, padomniece projektu vadības jautājumos Maija Celmiņa un padomnieks zinātnes jautājumos Ivars Lācis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!