Foto: DELFI
Jūrmalā atkritumu šķirošanas un pārkraušanas stacijas ugunsgrēka apkaimē daļēji atjaunota satiksmes kustība, portālu "Delfi" infrmēja Valsts polcijā (VP).

Likumsargi precizē, ka satiksme vēl nav atjaunota starp Melderu ielu un Ventspils šoseju, kā arī pagriezienā uz karjeru.

VP norāda, ka tuvākajā laikā netiks atjaunota satiksme starp Melderu ielu un tirdzniecības centru "Kurši".

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki aizvien turpina darbu ugunsgrēka vietā. Šorīt plkst.5.17 ugunsgrēku izdevās lokalizēt, tomēr dzēšanas darbi vēl turpinās, šovakar informē VUGD.

Jau ziņots, ka svētdien pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties plastmasas krāvumiem. Pēc vairāk nekā 12 stundu darba šorīt plkst.5.17 ugunsgrēku izdevās lokalizēt. Kopējā plastmasas krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri.

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 VUGD ugunsdzēsēji-glābēji, kuriem palīgā tika nosūtīti arī divi "Latvijas Dzelzceļa" ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošināja ugunsgrēka dzēšanu no gaisa.

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par ugunsgrēku nelegālajā izgāztuvē Jūrmalā.

Valsts vides dienestā (VVD) skaidroja, ka izgāztuvē bija uzkrātas aptuveni 23 tonnas atkritumu. Dienesta darbinieki norādīja, ka uzņēmums ''Prima M'' nebija saņēmis atbilstošas atļaujas darbību veikšanai ar atkritumiem un, līdz ar to, darbojās nelegāli. Tāpat dienestā jau iepriekš ir saņemtas sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem par smakām, kukaiņiem un žurkām. VVD bija izdevusi rīkojumu izvest nelikumīgi glabātos atkritumus no teritorijas līdz 1. jūnijam, bet uzņēmējs šo lēmumu pārsūdzēja. Neraugoties uz šīm darbībām centrālā struktūrvienība atstāja lēmumu negrozītu un atkritumi bija jāizved līdz 24. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!