Abi Latvijas pilsoņi, kas ir izdzīvojuši Krievijas tralera "Daļņij Vostok" katastrofā Tālajos Austrumos, tuvākajās dienās varēs atgriezties dzimtenē, ceturtdien paziņoja Krievijas Federālā migrācijas dienesta reģionālā pārvalde.

"Latvijas vēstniecības pārstāvis, kurš trešdien ieradās Južnosahaļinskā, atveda dokumentus, kas apliecina divu izdzīvojušo šīs valsts pilsoņu personību. Tiklīdz izmeklētāji dos atļauju, viņi varēs atgriezties mājās," sacīja Federālā migrācijas dienesta darbinieks.

Visiem uz Krievijas tralera strādājušajiem ārvalstu jūrniekiem, tai skaitā Latvijas pilsoņiem, ir noteikts administratīvais arests un viņi tiks saukti pie administratīvās atbildības par nelikumīgu strādāšanu Krievijas teritorijā.

"Saskaņā ar kuģa dokumentiem viens Latvijas pilsonis ir elektromehāniķis, bet otrs ir matrozis. Viņi nesaņēma darba atļauju, tāpēc tiks sodīti ar naudassodu no 2000 līdz 5000 rubļiem (33,43 līdz 83,58 eiro)," sacīja Federālā migrācijas dienesta darbinieks.

Viņš arī paziņoja, ka katastrofā bojāgājušā Latvijas pilsoņa radinieki ir devušies uz viņa mirstīgo atlieku atpazīšanu.

Otrdien Sahalīnas salā ar diviem kuģiem tika atvesti 60 katastrofā izglābtie, tai skaitā 26 ārzemnieki, un 56 bojāgājušie jūrnieki.

Ārvalstu jūrnieki ir aizturēti kā personas, kas nelikumīgi šķērsojušas Krievijas valsts robežu, un viņus apsargā robežsargi un policija Južnosahaļinskas viesnīcā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Krievijas Tālajos Austrumos Ohotskas jūrā pie Kamčatkas pussalas aizvadītajā nedēļā nogrima Krievijas traleris "Daļņij Vostok", kura katastrofā gājuši bojā vismaz 56 jūrnieki, bet 63 ir izglābti. Desmit izglābtie jūrnieki ir smagā stāvoklī. Kuģa apkalpē bija 132 cilvēki, tostarp trīs no Latvijas. 13 apkalpes locekļi nav atrasti.

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Južnosahaļinskā Vladimirs Nosovs trešdien paziņoja, ka viens no trim Latvijas pilsoņiem, kas atradās uz nogrimušā zvejas kuģa "Daļņij Vostok " un līdz šim tika uzskatīts par pazudušu bez vēsts, ir gājis bojā. 

Saskaņā ar Krievijas Jūras kuģniecības reģistra datiem traleris bija uzbūvēts 1989.gada novembrī Padomju Savienībā. Tas ieguva tagadējo nosaukumu 2014.gadā, bet tā iepriekšējais nosaukums bija "Stende". Kompānijai "Magellan" piederošais 5720 reģistra tonnu kuģis ir 104,5 metrus garš un apmēram 16 metru plats. Tas ir pierakstīts Ņeveļskas ostā Sahalīnas salā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!