Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien nolēma izskatīšanai Saeimā virzīt divus Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amata kandidātus. Vakantajam amatam izvirzīti Inna Šteinbuka un Aivars Veiss, portāls "Delfi" uzzināja Saeimas preses dienestā.

Otrdien komisijas sēdē par Šteinbuku balsoja septiņi, bet par Veisu divi komisijas deputāti.

Par kandidāta apstiprināšanu Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amatā Saeima lems 4. oktobra sēdē, informēja Budžeta komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.

Šteinbuka bijusi Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja, iepriekš arī strādājusi dažādos amatos EK, kā arī bijusi SPRK priekšsēdētāja un finanšu ministra padomniece.

Savukārt Veiss bijis SPRK izpilddirektors, vadījis vairākus uzņēmumus, kā arī bijis Valsts kases direktors.

Jau ziņots, ka jauns Fiskālās disciplīnas padomes loceklis bija jāmeklē, jo padomi pēc apstiprināšanas Latvijas Bankas (LB) padomes locekļa amatā atstāja Mārtiņš Kazāks.

Padome strādā sešu locekļu sastāvā, no kuriem trīs izvirzīti pēc LB prezidenta un finanšu ministra priekšlikuma, bet trīs pēc vismaz desmit Saeimas deputātu priekšlikuma. Padomes locekļus amatā apstiprina Saeima uz sešiem gadiem, un viens un tas pats loceklis amatu padomē var ieņemt ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas.

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai.

Padome darbu sāka 2014. gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!